Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ παρέδωσε επισήμως, το βράδυ της Κυριακής, στον Λευκό Οίκο την έκθεσή του για την αυτοκινητοβιομηχανία. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε με βάση τα συμπεράσματα αυτής της έκθεσης να επιβάλει δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, όπως απειλεί ότι θα κάνει εδώ και μήνες. Στα συμπεράσματα της έκθεσης αναφέρεται ότι τα εισαγόμενα οχήματα συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ – μια αιτιολόγηση που έχει ήδη χαρακτηριστεί «τρομακτική» από την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Ο Τραμπ έχει στη διάθεσή του περιθώριο 90 ημερών για να αποφασίσει αν θα επιβάλει δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και τον εξοπλισμό τους, κάτι που θα έπληττε κυρίως τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

  • «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ενήμερη για την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας που διενεργούσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Αν η έκθεση αυτή οδηγήσει σε επιζήμια μέτρα για τις ευρωπαϊκές εξαγωγές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αντιδράσει γρήγορα και με τον ανάλογο τρόπο«, είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε τι είδους θα ήταν αυτή η απάντηση. Στο πρόσφατο παρελθόν όμως οι Βρυξέλλες αντέδρασαν στους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο προσφεύγοντας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, λαμβάνοντας μέτρα για να προστατεύσουν τη βιομηχανία τους και επιβάλλοντας με τη σειρά τους τιμωρητικούς δασμούς σε μια σειρά αμερικανικών προϊόντων.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here