Τις δραστηριότητες του στο εξωτερικό στον πλαίσιο ενός σχεδίου επαναπροσδιορισμού των προτεραιοτήτων του περιορίζει ο όμιλος ΟΤΕ, ο οποίος ανακοίνωσε την πώληση ολόκληρου του ποσοστού του στην Telekom Albania. 

Αγοραστής έναντι συνολικού ποσού 50 εκατ. ευρώ είναι η βουλγαρική εταιρεία Albania Telecom Invest AD, η οποία ελέγχεται από κοινού από τον κ. Spas Roussev, κύριο μέτοχο του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της Βουλγαρίας, Vivacom, και από τον επενδυτή κ. Elvin Guri.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Με τη συμφωνία πώλησης της Telekom Albania, κλείνει ο κύκλος της επιτυχημένης επένδυσης του ομίλου ΟΤΕ στην Αλβανία. Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού των προτεραιοτήτων και των αναπτυξιακών πλάνων του ομίλου ΟΤΕ, με γνώμονα τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και τη βιώσιμη ανάπτυξη». Ο κ. Τσαμάζ, πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τους εργαζομένους της Telekom Albania για τα επιτεύγματα της εταιρείας μέχρι σήμερα και για την πολύ καλή συνεργασία με τον όμιλο ΟΤΕ. Η εξαγορά της εταιρείας από μια ισχυρή επενδυτική ομάδα, διασφαλίζει την αναπτυξιακή της πορεία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην αγορά».

Η συναλλαγή υπόκειται στις συνήθεις διαδικασίες ολοκλήρωσης της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και της χρηματοδότησης, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.  Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤΕ ήταν η Eurobank. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here