Στον σύγχρονο κόσμο, όπου η ταχύτητα των αλλαγών και η αβεβαιότητα είναι η νέα κανονικότητα, η ηγεσία και η καινοτομία είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Στο επεισόδιο αυτό, θα εξερευνήσουμε τις πτυχές της σύγχρονης επιχειρηματικής ηγεσίας και τον τρόπο με τον οποίο οι ηγέτες μπορούν να πλοηγήσουν τις επιχειρήσεις τους προς την επιτυχία σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς. Θα διερευνήσουμε στρατηγικές, πρακτικές και προοπτικές που μπορούν να ανοίξουν νέους δρόμους για τις επιχειρήσεις. Είτε πρόκειται για θέματα καινοτομίας, είτε για τη διαχείριση της αλλαγής, είτε για την ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων, η σημερινή συζήτηση θα παρέχει πολύτιμες πληροφορίες και ιδέες.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο του στο studio τον Φιλόθεο Νταλιάνη, Αναπληρωτή Καθηγητή Μάνατζμεντ & Οργανωσιακής Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Πειραιώς,  συζητούν για τη σύγχρονη επιχειρησιακή Ηγεσία.

Στα θέματα που αναπτύχθηκαν, αναφέραμε πως στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, η ηγεσία ορίζεται ως η ικανότητα ενός ατόμου να επηρεάζει θετικά και να καθοδηγεί μια ομάδα προς την επίτευξη στρατηγικών στόχων και κοινών αξιών. Συζητήσαμε πως ένας αποτελεσματικός ηγέτης πρέπει να διαθέτει δεξιότητες όπως η επικοινωνία, η λήψη αποφάσεων, η διοίκηση του χρόνου και η ικανότητα να ενεργεί αναλόγως στις διαφορετικές καταστάσεις. Τονίσαμε πως ο ρόλος της ηγεσίας έχει εξελιχθεί στην εποχή της τεχνολογίας και της ψηφιακής μετάβασης, επηρεάζοντας τη διαχείριση αλλαγών και την υιοθέτηση νέων στρατηγικών. Περιγράψαμε τη σχέση μεταξύ ηγεσίας και μάνατζερ, το ρόλο του ηγέτη στην ανάπτυξη της ομάδας εργασίας, και την επίδραση της ηγεσίας στην εταιρική κουλτούρα και τον οργανισμό μιας επιχείρησης. Ακόμα τονίσαμε πως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας ηγέτης στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον απαιτούν προσαρμογή και ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων. Τέλος ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσίασε πως μπορεί να χτίσει το personal brand του ένας Ηγέτης.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 200 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα), ΤΡΤ (Θεσσαλία) κάθε Σάββατο στις 14.00 και ALFA (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη) κάθε Σάββατο στις 14.00.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 201 «Από την Ηγεσία στην Επιτυχία: Οδηγώντας την Επιχείρηση στο Μέλλον» μπορείτε να το δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/apo-tin-igesia-stin-epitychia-odigontas-tin-epicheirisi-sto-mellon/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ