Ανοίγουν από σήμερα οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για το μήνα Ιούλιο.

Πρόκειται για ειδικές εφαρμογές του πληροφοριακού συστήματος “Εργάνη” και του supportemployees.services.gov.gr, στις οποίες μπορούν πληττόμενοι εργοδότες και εργαζομένοι αντίστοιχα να δηλώσουν  ότι για το διάστημα από την 1η έως και την 31η Ιουλίου, οι συμβάσεις απασχόλησης των δεύτερων τίθενται σε “καθεστώς” αναστολής και  έτσι (οι υπό αναστολή μισθωτοί) γίνονται δικαιούχοι της αποζημίωσης των έως 534 ευρώ.

  • Ο μηχανισμός αυτός για τον μήνα Ιούλιο αφορά αποκλειστικά και μόνο τους (πληττόμενους) κλάδους του τουρισμού, του αθλητισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.

Η πλατφόρμα του συστήματος “Εργάνη” (για τους εργοδότες) θα είναι ανοιχτή έως 24 Αυγούστου, ενώ η πλατφόρμα του supportemployes.services.gov.gr (για τους εργαζομένους) θα είναι ανοιχτή έως 25 Αυγούστου.

Πρώτα γίνεται η δήλωση του εργοδότη μίας επιχείρησης και έπειτα πρέπει να γίνει η δήλωση του εργαζομένου (της ίδιας επιχείρησης).

  • Οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά το μήνα Ιούνιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον μήνα Ιούλιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. i ban) και εντός των ανωτέρω προθεσμιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here