Αναπλήρωση του μισθού των εργαζομένων από 84-100% προβλέπεται στο νέο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης απάντησε στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το πρόγραμμα θα μειώσει κατά 20% τους μισθούς,  λέγοντας πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει ότι το κράτος θα επιδοτεί ένα τμήμα της απώλειας του εισοδήματος που θα έχει ο εργαζόμενος, όταν θα μειώνεται ο χρόνος εργασίας του κατά 50%.

«Η φιλοσοφία του νέου προγράμματος είναι  να στηρίξουμε την εργασία και να αποφύγουμε το επίδομα ανεργίας. Το  νέο πρόγραμμα  θα εγκριθεί  από τη Βουλή μέσα στο Μάιο και σύμφωνα με αυτό:

– Η αναπλήρωση του μισθού θα είναι από 84% έως 100%.

Βάζουμε φράχτη προς τα κάτω τον κατώτατο μισθό και ερχόμαστε να στηρίξουμε την επιχείρηση και τον εργαζόμενο.

– Ο εργαζόμενος θα είναι πλήρως ασφαλισμένος.

– Το πρόγραμμα θα  έχει συγκεκριμένη διάρκεια από την 1η Ιουνίου έως και το τέλος Σεπτεμβρίου. Στη διάρκεια του προγράμματος απαγορεύεται η αλλαγή σύμβασης αλλά και η απόλυση του εργαζόμενου».

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε βέβαιος ότι το δυσμενές περιβάλλον που προκλήθηκε από την πανδημία θα  έχει προσωρινό χαρακτήρα και ότι ο 2021 η αποκλιμάκωση της ανεργίας θα τρέχει με τους υψηλότερους ρυθμούς σε όλη την Ευρώπη και η χώρα θα περάσει ξανά σε ένα ενάρετο κύκλο υγιούς ανάπτυξης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here