Γράφει η «ξενοδόχος»

H επιστροφή στα μεγέθη του 2019 τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα ταξίδια διεθνώς θα χρειαστεί διάστημα 2 έως 3 ετών, ωστόσο αργότερα θα ανακάμψουν  τα συνέδρια. Ποσοστό 30% ή αλλιώς 3 στους 10 ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η διαδικασία ανάκαμψης για εταιρικά ταξίδια, ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και MICE θα διαρκέσει ακόμη περισσότερο.

Τα στοιχεία προέρχονται από την DHR Services, η οποία στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της στον τομέα των ξενοδοχειακών επενδύσεων, προχώρησε στην εκπόνηση white paper με τίτλο “Hospitality Returns” και θέμα το πώς διαμορφώνεται το επενδυτικό τοπίο στον κλάδο της φιλοξενίας το 2021.

Στο πλαίσιο του white paper, η DHR Services πραγματοποίησε με τη στήριξη της Metron Analysis ποσοτική έρευνα σε δείγμα κορυφαίων Tour Operators και Travel Agents από Ελλάδα και εξωτερικό για την καταγραφή των επιπτώσεων της πανδημίας, τις αντιδράσεις των ταξιδιωτών καθώς και τις προθέσεις τους για το μέλλον.

Όπως λοιπόν προκύπτει από την έκδοση:

Ελλάδα κρίνεται θετικά ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Το 2021 θα κινηθεί πιο χαμηλά σε σχέση με το 2019, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

  • Οι παράγοντες που θα συμβάλουν περισσότερο στη διαδικασία ανάκαμψης είναι οι ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης, η εφαρμογή κοινών και long term policies σε διεθνές επίπεδο, οι ελκυστικοί όροι πληρωμής σε B2B και B2C σχέσεις, και βέβαια η ενίσχυση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των ξενοδοχείων.

Οι αλλαγές που παρατηρούνται στη συμπεριφορά των καταναλωτών επιβάλουν αλλαγές και στον τρόπο με τον οποίο τους απευθύνονται πλέον οι επαγγελματίες του κλάδου.

  • Οι περισσότεροι έχουν ήδη προχωρήσει σε αλλαγές (8 στους 10 σε θέματα τεχνολογίας, 7 στους 10 σε νέα πολιτική πληρωμών, 9 στους 10 έχουν κάνει αλλαγές στην πολιτική ακύρωσης.

Με ιστορία στη φιλοξενία που ξεκινά από το 1964, η DHR Services δραστηριοποιείται  στον κλάδο του τουρισμού στον τομέα των επενδύσεων και της διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων όλων των ειδών. Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, υλοποιεί και διαχειρίζεται επενδυτικά έργα νέων αναπτύξεων και αναβάθμισης υφισταμένων.

Η DHR Services είναι η αποκλειστική διαχειρίστρια της γνωστής ελληνικής αλυσίδας Domotel Hotels & Resorts και όλων των μονάδων της, ενώ είναι white flag operator για τα μεγαλύτερα διεθνή ξενοδοχειακά brands.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here