Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε να αντιδράσει η ΟΤΟΕ στις αλλαγές που επιφέρουν οι εργασιακές ρυθμίσεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου για τις ΣΣΕ, τη Διαιτησία, τα μητρώα και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ προκήρυξε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο για την Τετάρτη 2/10/2019. 

Η ΟΤΟΕ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της και προχώρα σε:

  • Συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις της για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.
  • Εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα με συγκεντρώσεις, προκειμένου να ενημερωθούν σε βάθος όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι και τα τοπικά ΜΜΕ, για τις αλλαγές που φέρνει το νο0μοσχεδιο της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις.
  • Ζητά από την ΓΣΕΕ να συντονίσει τον αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας, ώστε να μην περάσουν οι αντεργατικές διατάξεις του Νομοσχεδίου.

Παράλληλα, η ΟΤΟΕ καλεί ξανά την Κυβέρνηση:

  • να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τη Διαιτησία. Παρεμβάσεις που εκθεμελιώνουν όλο το σύστημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα, ενω πυροδοτούν ένα νέο κύκλο εσωτερικής υποτίμησης, μείωσης μισθών και υποβάθμισης της εργασίας,
  • να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ,  τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία,
  • να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το 6μηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ μετά τη λήξη τους, καθώς και την πλήρη μετενέργεια των όρων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here