Η κυβέρνηση θεσμοθέτησε το δικαίωμα του ενοικιαστή στο «κούρεμα» του ενοικίου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ωστόσο έχει τα δικά της κριτήρια προτού εγκρίνει την απαλλαγή. Έχει δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η οποία ελέγχει τους δικαιούχους με 6 διαφορετικά κριτήρια.

  • Στόχος είναι όχι μόνον η επιτάχυνση καταβολής των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά κυρίως για να αποφευχθούν οι εντάσεις στις σχέσεις τους με τους ενοικιαστές.

Για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο οι επιχειρήσεις που παρέμειναν υποχρεωτικά κλειστές δεν έχουν υποχρέωση καταβολής ενοικίου.

Το ποιες είναι αυτές οι επιχειρήσεις αποσαφηνίστηκε ήδη από την Παρασκευή, με τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Με την ίδια απόφαση ξεκαθαρίστηκε επίσης και το ποιες επιχειρήσεις αλλά και εργαζόμενοι δικαιούνται να καταβάλουν μειωμένο κατά 40% ενοίκιο.

Από το Σαββατοκύριακο έχει τεθεί στη διάθεση των ιδιοκτητών η ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να κάνουν τις δηλώσεις Covid μηνός Ιανουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ