Χθες ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα τέταρτου τρίμηνου και χρήσης 2019 η Cenergy, σήμερα Πέμπτη είναι η σειρά της Viohalco. Είχε προηγηθεί η ElvalHalcor, δίνοντας έτσι στην επενδυτική κοινότητα την δυνατότητα να διαπιστώσει την ισχυροποίηση της θέσης του Ομίλου, κυρίως στις διεθνείς αγορές.
   Το συμπέρασμα είναι, πως το 2019 παρά τις πιέσεις που προκάλεσε η επιβράδυνση της ανάπτυξης και της βιομηχανικής παραγωγής  στις αγορές της Ευρώπης, όσο  και στη μείωση της ζήτησης των εξειδικευμένων προϊόντων (αλουμινίου, χαλκού) του κλάδου στην αγορά των ΗΠΑ τα μεγέθη των θυγατρικών “κράτησαν”.
    Ωστόσο, πρόκριμα για τις αντοχές του Ομίλου θα είναι κατ΄ αρχήν το φετινό πρώτο τρίμηνο, οπότε και θεωρείται δεδομένη η κάθετη ζήτηση για προϊόντα αλουμινίου που χρησιμοποιούνται από την αυτοκινητοβιομηχανία.
     Σε κάθετη πτώση οι νέες πωλήσεις, τον Φεβρουάριο, κατά –7,4% στην Ε.Ε αλλά -10,8% στην γερμανική αγορά, ενώ με μεγαλύτερο διψήφιο ποσοστό είναι οι πωλήσεις στην κινεζική αγορά.
    Παράλληλα η κάθετη πτώση των τιμών στις διεθνείς αγορές πετρελαίου (στα χαμηλότερα επίπεδα  από το 2003) σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για δραματική μείωση του ρυθμού ανάπτυξης ή ακόμη και ύφεσης από το πρώτο εξάμηνο αναπόφευκτα θα υποχρεώσουν πολλές πετρελαϊκές εταιρείες να αναθεωρήσουν ή και αναστείλουν τα επενδυτικά προγράμματα τους.
    Για αυτό το πρώτο τρίμηνο του 2020, θα είναι κρίσιμο για τον Όμιλο. Και με το δεύτερο ίσως κρισιμότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here