Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Christian Kettel Thomsen, θα επισκεφθεί την Αθήνα αυτή την εβδομάδα προκειμένου να εγκαινιάσει το InvestEU στην Ελλάδα, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτα Σχοινά. Ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ θα προβεί σε μια σειρά κομβικών ανακοινώσεων με σκοπό να υπογραμμίσει τη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Ομίλου ΕΤΕπ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να καταδείξει τη δέσμευση της ΕΤΕπ να συνεχίσει να εργάζεται ως βασικός εταίρος μακροπρόθεσμων ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Kettel Thomsen και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σχοινάς θα παραστούν σε εκδήλωση στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα το πρωί της Πέμπτης (24 Νοεμβρίου), μεταξύ 10:30 και 13:30, πλαισιωμένοι από άλλους κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης. Μεταξύ αυτών, ο Υπουργός Οικονομικών και Διοικητής της ΕΤΕπ Χρήστος Σταϊκούρας και ο Διευθυντής και Επικεφαλής Διαχείρισης Εντολών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, Hubert Cottogni. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν πελάτες, ενδιαφερόμενοι φορείς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του InvestEU, ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Thomsen θα επιβεβαιώσει επίσης την υποστήριξη της ΕΤΕπ ύψους 119 εκατ. ευρώ για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό έξι Ερευνητικών Κέντρων στην Ελλάδα.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, από τις 16:30 έως τις 17:15, στο γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αντιπρόεδρος Thomsen, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Θεόδωρο Σκυλακάκη, θα ανακοινώσει επίσης την υπογραφή ενός νέου συμβατικού πλαισίου για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με αποστολή τη διαχείριση πρόσθετης οικονομικής στήριξης ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) για επενδύσεις στην Ελλάδα που θα βοηθήσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα.

Τέλος, το απόγευμα της Πέμπτης (17:00 – 18:00) ο Αντιπρόεδρος Thomsen θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες ενός συναρπαστικού νέου πακέτου οικονομικής στήριξης για την εταιρεία OneDealer International με στόχο την ενίσχυση του κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα γίνει στο AMALIA 36 HOTEL στην Αθήνα.

Η σημαντική παρουσία της ΕΤΕπ στην Ελλάδα

Η επίσκεψη της ΕΤΕπ στην Αθήνα ακολουθεί τη συμμετοχή-ρεκόρ που είχε το 2021, η οποία πλησίασε τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και περιελάμβανε τις μεγαλύτερες εγκρίσεις χρηματοδότησης που έγιναν ποτέ στη χώρα, αντανακλώντας την αυξημένη υποστήριξη της ΕΤΕπ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here