Αντιπολιτεύονται ακριβώς όπως κυβέρνησαν. Με ψέματα, ιδεοληψίες και δημιουργική ασάφεια.

0

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Ένα μήνα τώρα, η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση απλώς πράττει το αυτονόητο. Οργάνωσε τη δουλειά της, πήρε τις πρώτες επείγουσες αποφάσεις, έδωσε το πολιτικό στίγμα των επιλογών και προτεραιοτήτων, με βάση τις οποίες οι πολίτες της έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία.

Η πρώτη πολιτική απόφαση του νέου πρωθυπουργού ήταν ο σχηματισμός της κυβέρνησης. Εκεί απέδειξε ότι δεν θα είναι «υπάκουος» στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που μέχρι χθες μόλις επηρέαζαν τις αποφάσεις της προηγούμενης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

  • Οι επόμενες κινήσεις απλώς εξέπεμψαν ένα σαφές μήνυμα προς τις αγορές και τους επενδυτές: «Η Ελλάδα δεν φοβάται πλέον το κέρδος των επενδυτών που εμπιστεύονται τις προοπτικές της οικονομίας της».

Απέναντι στις αυτονόητες επιλογές της κυβέρνησης, η αξιωματική αντιπολίτευση όρθωσε έναν στείρο αρνητικό λόγο.

  • Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε με πάθος την Βασιλική Θάνου μόνο για να επιβεβαιώσει περίτρανα ότι ανέκαθεν υπήρξε ο «δικός του άνθρωπος» τόσο στην Δικαιοσύνη όσο και στις Ανεξάρτητες Αρχές.
  • Σήκωσε μεγάλο θόρυβο -σαν απογοητευμένη κουτσομπόλα της γειτονιάς- πάνω σε μερικά βιογραφικά συνεργατών του Πρωθυπουργού προσπαθώντας να θάψει το δικό του παρελθόν όπου σε κάθε θέση του Δημοσίου, διορίζονταν μόνο φίλοι, σύντροφοι, συγγενείς και αγαπητικοί.
  • Προφανώς αντιστάθηκε στην γρήγορη απεμπλοκή των ζητημάτων που αφορούν το Ελληνικό γιατί η υπόθεση αυτή στενοχωρεί ορισμένους πάτρονες.
  • Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων λες και οι πολίτες ξέχασαν την απόλυτη ταύτιση της Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνησης με τους επώνυμους κροίσους που επωφελήθηκαν από την κρίση.
  • Υποστήριξαν με πάθος το ασφαλιστικό έκτρωμα του Νόμου Κατρούγκαλου τον οποίο οι ίδιοι προσπάθησαν με διάφορα νομοθετικά μερεμέτια να διορθώσουν επιδεινώνοντας τις συνθήκες για τους συνταξιούχους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διογκώνει επίτηδες μικρά παραπτώματα, αποκαλύπτει την ιδεοληπτική της εμμονή σ’ ένα νεφελώδες δήθεν αριστερό αφήγημα και ψεύδεται διαρκώς προσπαθώντας να πείσει από τώρα τους πολίτες ότι έχουν κάνει λάθος την 7η Ιουλίου 2019.

Κι ακόμη δεν έχουν συμπληρωθεί οι πρώτες 100 μέρες της νέας κυβέρνησης….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here