ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΑλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Aldemar

Η βιώσιμη ανάπτυξη και η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα αποτελούν βασικές αρχές και προτεραιότητες για την αναπτυξιακή πολιτική του Ομίλου Aldemar, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου.

Ποια εκτιμάτε ότι είναι η σπουδαιότητα της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας ως μοχλός ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις, τους πολίτες και για τη χώρα συνολικά;

 Η βιώσιμη ανάπτυξη και η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα αποτελούν έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες και ταυτόσημες με την ανάπτυξη στον 21ο αιώνα. Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από ριζικές αλλαγές σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας των πολιτών, κατά συνέπεια της επιχειρηματικότητας. Αλλαγές στο περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία μάς υποχρεώνουν να υιοθετήσουμε μια νέα κουλτούρα ως επιχειρήσεις, αλλά και να προτάξουμε την ευημερία πριν από το κέρδος, χωρίς να ενοχοποιούμε το δεύτερο.

Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλες πολυεθνικές τοποθετούν, πλέον, το κέρδος των shareholders σε δεύτερη μοίρα, βάζοντας μπροστά πολιτικές που να προωθούν το συμφέρον των stakeholders, αρχής γενομένης από το περιβάλλον, την κοινωνία, τον εργαζόμενο και τον πελάτη.

Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλες πολυεθνικές τοποθετούν, πλέον, το κέρδος των shareholders σε δεύτερη μοίρα, βάζοντας μπροστά πολιτικές που να προωθούν το συμφέρον των stakeholders

Οι σημερινές ανησυχίες και προκλήσεις είναι καθολικές και μπορούν να εξελιχθούν σε κρίσιμα αυριανά προβλήματα αν δεν αντιμετωπιστούν με συλλογική δράση. Ζητούμενο, πλέον, είναι η ισορροπία που δεν «βιάζει», αλλά συνθέτει και εξελίσσει. Σε αυτό το τόσο απαιτητικό διεθνές περιβάλλον, οι επιχειρήσεις καλούνται να είναι μέρος της λύσης, αφού έχει αποδειχτεί ότι δεν επαρκεί ο ρυθμιστικός ρόλος των κυβερνήσεων και των τοπικών αυτοδιοικήσεων, οι οποίες καλούνται να δώσουν κίνητρα στις επιχειρήσεις που να συνδέονται με τη βιώσιμη πολιτική τους.

 Σε ποιους τομείς επικεντρώνονται οι δράσεις ΕΚΕ και ESG της Aldemar; Ειδικότερα, αναφέρετε τομείς στους οποίους εστιάζεται η πολιτική σας σε ό,τι αφορά την ΕΚΕ και τις κύριες δράσεις σας.

Ο Όμιλος Aldemar Resorts, με το πρόγραμμα cARe, είναι ο πρώτος όμιλος στον κλάδο της φιλοξενίας που από το 1997 εφάρμοσε πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Έθεσε εξαρχής τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον στο επίκεντρο των δράσεών του και με κινήσεις ουσίας, και όχι εντυπωσιασμού, ανέδειξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της επιχείρησης σε ζητήματα ευημερίας των εργαζομένων, συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες, και έβαλε προτεραιότητα στη διαχείριση των φυσικών πόρων ως άξονα της περιβαλλοντικής πολιτικής. Στήριξε τον εθελοντισμό και προωθεί ανελλιπώς τη συνεργασία με δήμους, ΜΚΟ και κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς φορείς.

Τα τελευταία έξι χρόνια, ρίχνει το βάρος σε ζητήματα εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης, με τα στελέχη της εταιρείας να γίνονται ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση αλλά και κοινωνοί του μηνύματος της εταιρείας “Caring is sharing”.

Δεν αρκεί να είμαστε έμπρακτα ενεργοί και ως πολίτες και ως επιχείρηση, αλλά φιλοδοξούμε να ευαισθητοποιήσουμε και να συμπαρασύρουμε όλους εκείνους που παρακολουθούν το έργο μας ή απλά είναι μέρος της ευρύτερης αλυσίδας της Aldemar.

………………………

Περιοδικό ΧΡΗΜΑ, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here