• «Χαιρετίζουμε θερμά την πρωτοβουλία “Global Tourism Plastics Initiative” του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) και του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από τα πλαστικά μιας χρήσης, που αφορά ιδιαίτερα τον τομέα του τουρισμού», τονίζει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Κατερίνα Νοτοπούλου.
  • “Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα στην υιοθέτηση εκτεταμένων πολιτικών και μέτρων που θα κάνουν πράξη το όραμα για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας. 

Ειδικά για την περιοχή της Μεσογείου, σύμφωνα με έκθεση του WWF, κάθε χρόνο, στα νερά της καταλήγουν 570.000 τόνοι πλαστικού, ρύπανση που εκτιμάται ότι θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι παράγονται ετησίως 79.000 τόνοι στερεά απόβλητα από την τουριστική δραστηριότητα, επιβαρύνοντας το περιβάλλον αλλά και τους δήμους που αναλαμβάνουν την διαχείρισή των αποβλήτων».

Η δήλωση της έρχεται μία μέρα μετά την «πράσινη» πρωτοβουλία  του Χάρη Θεοχάρη στο υπουργείο Τουρισμού, το οποίο θέλει να καταστήσει plastic free.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here