Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Το επιβλητικό κεντρικό κτίριο των Lloyd’s of London στο City –που είχε κλείσει στις 19 Μαρτίου στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού- ξανανοίγει την 1η Σεπτεμβρίου, με αυστηρά όμως μέτρα ασφαλείας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απαγόρευση επισκεπτών, την υποχρεωτική θερμομέτρηση των εργαζομένων, τακτική απολύμανση των γραφείων και ειδικά αυτοκόλλητα για να τηρείται το social distancing. Όπως αναφέρει μάλιστα η Daily Mail, η κίνηση αποσκοπεί –μεταξύ άλλων- στο να ενθαρρύνει τους εργαζομένους τους City τουο Λονδίνου (που…συνήθισαν το καθεστώς της τηλε-εργασίας) να επιστρέψουν στα γραφεία τους.

Η ηλικίας 334 ετών ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου θα λειτουργεί μόνο στο 45% του underwriting capacity –με φυσική παρουσία-, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους.

Σε χρηστικό βίντεο που «ανέβηκε» στο YouTube (και μπορείτε να δείτε εδώ: https://youtu.be/GqSLmiQbN54 ) η επικεφαλής των λειτουργιών των Lloyd’s of London Hayley Spink υπογραμμίζει ότι «Τις τελευταίες εβδομάδες εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι το κτίριο τηρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας….Για να τηρούνται οι κατευθυντήριες γραμμές περί κοινωνικής αποστασιοποίησης, η Αίθουσα Underwriting θα λειτουργεί όλες τις ημέρες στο 45% της χωρητικότητάς της. Για να γίνει αυτό εφικτό και να βοηθήσουμε τους εργαζομένους να κάνουν τον προγραμματισμό τους, θα υπάρχουν βάρδιες –με βάση την γραμμή δραστηριότητας- κάθε ημέρα της εβδομάδας. Δηλαδή τη μια ημέρα θα εργάζονται αυτοί που εξειδικεύονται στις ναυτασφαλίσεις και τις αεροπορικές ασφαλίσεις, την άλλη αυτή που κάνουν αντασφαλίσεις κ.ο.κ.

Οι εργαζόμενοι θα φοράνε μάσκες σε όλους τους τους χώρους, δεν θα τους επιτρέπεται να γευματίζουν μέσα στο κτίριο (υπάρχει καντίνα), αλλά  καθήμενοι σε εξωτερικούς χώρους. Θα υπάρχουν πολλοί σταθμοί με αντισηπτικό και ισχυρή σύσταση για τακτική χρήση τους.  Όπως προαναφέρθηκε, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών στο κτίριο και δεν γίνει κανένα συνέδριο/εκδήλωση έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Θα υπάρχουν επίσης θερμικές κάμερες για τους εργαζομένους. Εάν η θερμοκρασία κάποιου ατόμου είναι πάνω από το 38, θα του ζητηθεί να περιμένει πέντε λεπτά και να θερμομετρηθεί εκ νέους. Εάν η μέτρηση επιβεβαιωθεί, θα πρέπει να φύγει από το κτίριο.  Στις σκάλες υπάρχουν κίτρινες τελείες για την τήρηση των αποστάσεων, στους ανελκυστήρες θα επιτρέπονται μόνο τρία άτομα –με υποχρεωτική χρήση μάσκας-.  Σημειώνεται τέλος ότι ο χώρος των αποδυτηρίων αυξήθηκε καθώς η διοίκηση των Lloyd’s αναμένει ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων που θα έρχονται πεζή ή με το ποδήλατό τους αντί να χρησιμοποιούν ΜΜΜ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here