Η Eurohold Bulgaria AD, ο μεγαλύτερος εισηγμένος όμιλος συμμετοχών της Βουλγαρίας και ένας από τους κορυφαίους χρηματοοικονομικούς και ενεργειακούς ομίλους της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανακοινώνει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας του στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εννεάμηνου 2021.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα της Εταιρείας περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα δύο μηνών των θυγατρικών του Ομίλου CEZ που εξαγοράστηκαν στη Βουλγαρία στα τέλη Ιουλίου.

Το διάστημα Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2021, τα συνολικά έσοδα της Еurohold ανήλθαν σε 910 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 49% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Οι εταιρείες Ενέργειας συνείσφεραν κατά 18,4% στα συνολικά ενοποιημένα έσοδα της περιόδου, ενώ η συμβολή τους αναμένεται να γίνει πλήρως αισθητή το επόμενο έτος. Το μεικτό λειτουργικό κέρδος της Eurohold κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 123% στα 80,3 εκατ. ευρώ. Το EBITDA σχεδόν τετραπλασιάστηκε έναντι του πρώτου εννεάμηνου του 2020, στα 34,8 εκατ. ευρώ. Το καθαρό τελικό οικονομικό αποτέλεσμα είναι θετικό το πρώτο εννεάμηνο του 2021 αγγίζοντας τα 2,22 εκατ. ευρώ.

Το ενεργητικό της Eurohold διπλασιάστηκε έναντι των επιπέδων Δεκεμβρίου 2020 υπερβαίνοντας τα 1,64 δισ. ευρώ, ενώ το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας τετραπλασιάστηκε στα 280 εκατ. ευρώ περίπου.

Η Eurohold εξακολούθησε να καταγράφει αύξηση εσόδων σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, ανακάμπτοντας στα προ κρίσης Covid-19 επίπεδα. Τα έσοδα από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες του Ομίλου ενισχύθηκαν κατά 22,1% σε ετήσια βάση στα 664,5 εκατ. ευρώ περίπου. Τα έσοδα από τις δραστηριότητες ασφαλίστρων της θυγατρικής Euroins Insurance Group (EIG) κατέγραψαν ετήσια άνοδο 26% στα 424,4 εκατ. ευρώ.

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται και οι υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου -πωλήσεις αυτοκινήτων, χρηματοοικονομικές μισθώσεις και χρηματοοικονομικές/επενδυτικές δραστηριότητες- που διεξάγονται υπό τις επωνυμίες Avto Union AD, Eurolease Group EAD και Euro-Finance AD, καταγράφοντας αύξηση σε επίπεδο εσόδων και λειτουργικής κερδοφορίας. Στα αποτελέσματα του Ομίλου δεν έχουν ενσωματωθεί προς το παρόν οι πωλήσεις θυγατρικών στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα εντός του έτους στο πλαίσιο της στρατηγικής της Eurohold να επικεντρωθεί στον ασφαλιστικό και τον ενεργειακό τομέα.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here