Με τις εξελίξεις στον τομέα της διαστήματος και του «Space Economy» να είναι καταιγιστικές και να αγγίζουν άμεσα και τη χώρα μας, το Greek Space Tech Forum 2024 αποτελεί γεγονός.

Το πρώτο συνέδριο για την ελληνική διαστημική βιομηχανία της ethosEVENTS σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) και τον Ελληνικό Συνεργατικό Σχηματισμό Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) του Corallia διεξάγεται στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε η Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Υφυπουργός Ανάπτυξης.

“Από το 2004 οπότε και η Ελλάδα έγινε το 16ο πλήρες μέλος του ευρωπαϊκού διαστήματος και η τεχνολογία έκανε τα πρώτα βήματα στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε ένα οικοσύστημα ελληνικών εταιρειών που μεγεθύνονται αθόρυβα. Σήμερα οι επιχειρήσεις που απαρτίζουν την ελληνική διαστημική βιομηχανία ξεπερνούν τις 50, ενώ η χώρα έχει εισέλθει με σχέδιο στον πολλά υποσχόμενο χώρο του διαστήματος.

Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι ήδη εδώ και δημιουργεί ευκαιρίες για την χώρα μας που δεν πρέπει να χαθούν, το διάστημα είναι ο επόμενος μεγάλος στίβος καινοτομίας και ανάπτυξης, ο οποίος μεσοπρόθεσμα μπορεί να μας δώσει ισχυρό, οικονομικό και αναπτυξιακό αποτέλεσμα.

Πρόσφατη έκθεση της Morgan Stanley εκτιμά ότι 2040 η οικονομία της βιομηχανίας του διαστήματος θα αγγίξει το 1 τρις ευρώ.

Αιχμή του δόρατος για την Ελλάδα αποτελεί το εθνικό πρόγραμμα μικρών δορυφόρων το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης”, η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη στηρίζει τον κλάδο, είπε μεταξύ άλλων η κα. Παπαδημητρίου. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ