Του Βάιου Κρόκου

Ανοδικά κινήθηκαν το β’ τρίμηνο οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, κατά 4,6% σε σχέση με τη περυσινή περίοδο. Την ίδια ώρα με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το α΄ τρίμηνο του 2021 η αντίστοιχη αύξηση διαμορφώθηκε στο 3,5%, ενώ για το σύνολο του 2020 οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 4,4%.

Εστιάζοντας στις περιοχές της Αθήνας και Θεσσαλονίκης τα στοιχεία δείχνουν άνοδο 6,4% και 3,2% αντίστοιχα. Επίσης ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές κατά 3,2% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 2,6% στις λοιπές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Η  αύξηση των τιμών το β΄ τρίμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 ήταν 4,7% για τα νέα διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 4,6% για τα παλαιά, δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών.

Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το α΄ τρίμηνο του 2021 σημειώθηκε αύξηση των τιμών των νέων διαμερισμάτων κατά 3,4%, ενώ οι τιμές των παλαιών διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 3,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Για το σύνολο του 2020, οι τιμές για τα νέα και τα παλαιά διαμερίσματα αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 4,8% και 4,1% αντίστοιχα.

Ανεβάζει «στροφές» το real estate

Η κινητικότητα πάντως είναι εμφανής αρκετό καιρό πλέον μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, κάτι που αποδεικνύεται από τις εμπορικές συναλλαγές.

Ο γνωστός κτηματομεσιτικός οργανισμός RE/MAX εμφάνισε σημαντική άνοδο στις πωλήσεις του πανελλαδικού δικτύου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατέγραψε άνοδο 21,2% στο συνολικό τζίρο και στις συναλλαγές (πράξεις) 20,7% το 1ο εξάμηνο του 2021 συγκριτικά με το αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς.

Πήραν την ανιούσα οι τιμές των διαμερισμάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here