Τα “θέλω” των job seekers αποτυπώνει έρευνα του kariera.gr ανάμεσα σε χιλιάδες απαντήσεις που έδωσαν σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μέσω LinkedIn. Μεταξύ άλλων η έρευνα αποκαλύπτει τι ζητούν από τους πιθανούς εργοδότες τους, όσοι αναζητούν εργασία. Περισσότεροι από 20.000, συνολικά, απάντησαν μεταξύ άλλων για την 4ήμερη εργασία, για τα κίνητρα στην παραγωγικότητα, για το τι ζητούν από ένα μάνατζερ, αλλά και για το τι τους κρατάει μακριά από τη δουλειά των ονείρων τους.

Συγκεκριμένα,

• Το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα προτιμούσε 4ήμερη εργασία με τον ίδιο μισθό, ενώ το 45% επισήμανε πως προτιμά 5ήμερη εργασία με 20% αύξηση μισθού. Όσον αφορά το κάθε πότε οι εργαζόμενοι αλλάζουν δουλειά, 41% σημείωσε πως αυτό συμβαίνει κάθε 2-3 χρόνια, 11% κάθε χρόνο, ενώ το 32% των ερωτώμενων δηλώνει… δεινόσαυρος!
• Σχετικά με την παραγωγικότητα, 34% των ερωτηθέντων υπογράμμισαν πως ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι το work-life balance, 32% ανέφεραν τις ευκαιρίες ανέλιξης και εξέλιξης, 26% το καλό κλίμα και 8% τον καλό μάνατζερ.
• Στο ίδιο πλαίσιο, ερωτηθέντες για το τι κάνει έναν μάνατζερ καλό, πάνω από τους μισούς απαντούν “η ενσυναίσθηση”, 1 στους 3 αναφέρει την καθοδήγηση, ενώ το 18% σημειώνει την οργάνωση.

• 1 στους 2 ερωτηθέντες απάντησε πως δεν επιβραβεύεται καθόλου από τον εργοδότη του, 24% αναφέρει πως επιβραβεύεται με αύξηση μισθού, ενώ το 23% λαμβάνει bonus.
• Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό στίβο στην πλειοψηφία τους αφορούν το work-life balance (43%), ενώ ακολουθούν ο σεξισμός και το bullying, η έλλειψη ευκαιριών και η άνιση αμοιβή.
• 84% απαντούν πως ήταν ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
• Τέλος, ερωτηθέντες για το τι είναι αυτό που τους κρατά μακριά από τη δουλειά των ονείρων τους, απαντούν την έλλειψη εμπειρίας και δεξιοτήτων, τη δυσκολία στη μετεγκατάσταση, την έλλειψη αυτοπεποίθησης και τη δυσκολία στο networking.

Tα Linkedin Polls του kariera.gr συνεχίζονται σε τακτική βάση και αναμένεται να ρίξουν φως στις άγνωστες πτυχές που διαμορφώνουν τις εργασιακές τάσεις και το μέλλον της εργασίας, συνολικά, από την πλευρά τόσο των εργαζομένων όσο και των εργοδοτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ