Ύστερα και από τις απώλειες της χθεσινής ημέρας για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρίσκονται σε αναζήτηση πορείας και κατεύθυνσης, σημειώνοντας εναλλαγές προσήμων, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να υποχωρεί 0,10% στις 11.336,98 μονάδες, τον CAC στο Παρίσι να είναι σχεδόν αμετάβλητος (-0,02%) στις 5.258,52 μονάδες, όπως και ο FTSE στο Λονδίνο (-0,01%) στις 7.178,2 μονάδες. Ο δείκτης των μετοχών της Ευρωζώνης Euro Stoxx 50 καταγράφει απώλειες 0,09% στις 3.297,35 μονάδες.

Ο φόβος για την παγκόσμια οικονομία επέστρεψε τις τελευταίες ημέρες μετά από απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία για την ευρωπαϊκή οικονομία

Στο επίκεντρο και οι εξελίξεις γύρω από το Brexit. Το βράδυ της Δευτέρα τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων ενέκριναν τροπολογία η οποία τους επιτρέπει να επηρεάσουν τη διαδικασία του Brexit, καταφέρνοντας νέο ταπεινωτικό πλήγμα στην κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η τροπολογία, που εγκρίθηκε με 329 ψήφους υπέρ έναντι 302 κατά, δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του κοινοβουλίου να οργανώσουν αύριο Τετάρτη σειρά ενδεικτικών ψηφοφοριών για τη μορφή που θα πάρει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here