Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάκτωρ σε Β από Β- προχώρησε η Standard and Poors σε έκθεσή της στην οποία θέτει θετικό outlook για την αξιολόγηση, υποδηλώνοντας νέα κίνηση εντός των επόμενων 12 μηνών.

Στην έκθεσή του ο οίκος σημειώνει ότι οι οικονομικές προοπτικές και η προβλεψιμότητα των πολιτικών στην Ελλάδα βελτιώνονται. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε αυξημένη κίνηση στους δρόμους, με θετικές επιπτώσεις για την Eλλάκτωρ λόγω των διοδίων, σε συνδυασμό με αυξανόμενα κατασκευαστικά έσοδα και περιθώρια.

Η ικανοποιητική λειτουργική απόδοση και τα οικονομικά αποτελέσματα 2017 του ομίλου, θέτουν την Eλλάκτωρ σε τροχιά απομόχλευσης, αναφέρει ο οίκος, εκτιμώντας ότι ο δείκτης χρέους προς EBITDA θα παραμείνει σημαντικά χαμηλότερα του 5 αν η νέα διοίκηση επικεντρωθεί στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της κατασκευαστικής, ενώ συνεχίζει τις κινήσεις μείωσης του δανεισμού.

O οίκος αναμένει ότι η συμβολή από τα αιολικά πάρκα θα αντισταθμίσει εν μέρει τα μειούμενα EBITDA από τις κατασκευές. Ως εκ τούτου, εκτιμά ότι ο δείκτης χρέους προς EBITDA θα παραμείνει στην περιοχή του 4-5 την τρίετία 2018-2020, από 6,5 στα τέλη του 2016.

Σχολιάζοντας τις διοικητικές αλλαγές, σημειώνει ότι αντιμετωπίζει θετικά την επικέντρωση σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες σε όλους τους βασικούς κλάδους που δραστηριοποιείται και στις συνεργίες, αλλά δεν έχει λεπτομέρειες αναφορικά με το πλάνο υλοποίησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here