Οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας δοκιμάζουν τους νέους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Saudi Arabian Oil και το υπουργείο Πετρελαίου του Βασιλείου, προσθέτοντας ένα νέο παράγοντα ρίσκου για τους διεθνείς επενδυτές που ελπίζουν ότι θα συμμετάσχουν στην ΙΡΟ της Aramco.

Αξιωματούχοι της εταιρείας συζητούν το ενδεχόμενο αναβολής των σχεδίων ΙΡΟ της Aramco, καθώς από τις επιθέσεις του Σαββατοκύριακου έχει επηρεαστεί περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγής πετρελαίου του Βασιλείου.

Η εταιρεία ετοιμάζεται για ένα διπλό ΙΡΟ, στο οποίο ελπίζει να πουλήσει μέρος της στους επενδυτές μέσω του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας, και στη συνέχεια να διαπραγματεύεται τις μετοχές της διεθνώς, σύμφωνα με πηγές της The Wall Street Journal.

Τα σχέδια για εισαγωγή στο χρηματιστήριο έχουν συναντήσει ερωτήματα για την αποτίμηση και τον τόπο διεξαγωγής ενός διεθνούς ντεμπούτου στο χρηματιστήριο.

Η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει σε παρουσιάσεις προς αναλυτές και σε συναντήσεις με τους τραπεζίτες όπως είναι προγραμματισμένο, αλλά στελέχη του υπουργείου Ενέργειας και αξιωματούχοι της Aramco, συζητούν το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής του χρόνου της ΙΡΟ, μέχρι η εταιρεία να αποκαταστήσει την παραγωγή της σε φυσιολογικά επίπεδα.

Στόχος ήταν η εταιρεία να προχωρήσει στη δημόσια εγγραφή κάποια στιγμή το Νοέμβριο. Τώρα θέλουν να περιμένουν μέχρι να έχουν μια πλήρη αξιολόγηση της ζημιάς από τις επιθέσεις, προτού προχωρήσουν με την ΙΡΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here