Οι διαπραγματεύσεις με τους “θεσμούς” στο πλαίσιο της 9ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας συνεχίζονται και -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- διεξάγονται σε “κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας”.

Στη χθεσινή συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών, τα κόκκινα δάνεια, τα χρονοδιαγράμματα στον πτωχευτικό, η δημοσιονομική αποτίμηση των μέτρων στήριξης, αλλά και το πρόγραμμα «Γέφυρα 2» που αφορά την επιδότηση δόσεων επιχειρηματικών δανείων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει συμφωνία για προστασία των δανειοληπτών για όσο διαρκεί η κρίση, τόσο για τα ευάλωτα νοικοκυριά όσο και τις πληγείσες επιχειρήσεις και την εργασία.

  • Η συμφωνία περιλαμβάνει και αναστολή των πλειστηριασμών για όσο διαρκεί η καραντίνα, αλλά στις επόμενες μέρες πρέπει να καθοριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες.

Επίσης συμφωνήθηκε να προχωρήσει η επιδότηση των δόσεων επιχειρηματικών δανείων. Το πρόγραμμα «Γέφυρα 2», θα εφαρμοστεί μόνο για τις επιχειρήσεις που έχουν  πληγεί αποδεδειγμένα από την πανδημία.

Επόμενο θέμα στην ατζέντα είναι η μείωση των κόκκινων δανείων για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος ώστε να επανεκκινήσει η επιθετική χρηματοδότηση της οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here