Περιθώριο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020, θα έχουν οι επιχειρήσεις κλάδων που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού (τουρισμός, εστίαση, λιανεμπόριο κ.ά.) για να καταβάλλουν τις δόσεις των δανειακών τους οφειλών.

  • Μοναδική προϋπόθεση είναι οι εταιρείες να εξυπηρετούσαν κανονικά τις δανειακές υποχρεώσεις τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2020, οι εταιρείες αυτές πρέπει να καταβάλλουν τους τόκους, ενώ τα χρεολύσια που «παγώνουν» τώρα θα καταβληθούν αργότερα, με αντίστοιχη επιμήκυνση του δανείου.

Οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις από τις τράπεζες θα γίνουν αύριο, μετά την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης στο πλαίσιο των αποφάσεων του Eurogroup.

Για το τμήμα του κεφαλαίου, η αποπληρωμή του οποίου θα μετατεθεί, θα υπάρξει παράταση της διάρκειας του δανείου χωρίς επιβάρυνση.

Στα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνεται και η δυνατότητα χορήγησης από τις τράπεζες, άτοκου κεφαλαίου κίνησης ίσου με τα έξοδα της εκάστοτε επιχείρησης για διάστημα κάποιων μηνών, αλλά και εξαιρετικά χαμηλότοκα δάνεια με αποπληρωμή κεφαλαίου στη λήξη τους, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here