Η πρόσφατη εισαγωγή εταιρείας στο ΧΑ, μετά από τρία χρόνια «ξηρασίας», οι υποψήφιες προς εισαγωγή εταιρείες, σε συνδυασμό με τη θετική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και τη θεαματική υποδοχή της έκδοσης του δεκαετούς ομολόγου, δημιουργούν μια αίσθηση ανάκαμψης στην αγορά. Βέβαια, για να ευοδωθεί η τάση αυτή θα πρέπει, αν όχι να εκλείψουν, να «εξομαλυνθούν» οι όποιοι σκόπελοι και να δοθούν κίνητρα.

Ευχή και προσδοκία των ανθρώπων της αγοράς στα επόμενα 3,5 χρόνια που θα ακολουθήσουν είναι να ξαναγίνει τάση η είσοδος στο χρηματιστήριο και να αξιοποιηθούν οι πολλαπλές χρηματοδοτικές/επενδυτικές δυνατότητες που θα πρέπει να παρέχει στην επιχειρηματικότητα.

Το φλέγον ζήτημα, βέβαια, είναι η πορεία της πανδημίας, που, σε συνδυασμό με την ομαλοποίηση της κατάστασης στους ελληνικούς μετοχικούς τίτλους (ειδικότερα στους τραπεζικούς) και την εξομάλυνση των χρηματιστηριακών αποτιμήσεων σε διεθνείς κλάδους (με πρώτο και καλύτερο αυτόν της τεχνολογίας), δεν θα «διαταράξει» τη θετική πρόβλεψη για το 2021.

……………………..

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 02/02/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here