Στο γραφείο του Παύλου Μυλωνά στην διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας υπάρχουν ήδη  -μέσω των συμβούλων φυσικά- οι δεσμευτικές προσφορές των υποψηφίων αγοραστών της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τρεις είναι οι βασικοί διεκδικητές που φέρονται διατεθειμένοι να καταβάλλουν τίμημα κατά πολύ υψηλότερο των 600 εκατ. Ευρώ για το 80% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής. H Εθνική Τράπεζα αποτιμά την αξία της Ασφαλιστικής στο 1,06 δισ. ευρώ κατά συνέπεια μόνο μια προσφορά άνω των 800 εκατ. ευρώ θα της επιτρέψει να αποφύγει την εγγραφή ζημιάς από την πώληση.

  • Η κινεζική FOSUN
  • To επενδυτικό fund CVC Capital Partners με ισχυρά αμερικανικά κεφάλαια
  • To αμερικανικών συμφερόντων VARDE Partners

Η κινεζική FOSUN αποτελεί τον άγνωστο Χ στην συγκεκριμένη δύσκολη εξίσωση καθώς έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της από παλιά, διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση αλλά οι κινήσεις της περιορίζονται από την συγκυρία του κορωνοϊού και των γενικότερων δυσκολιών της κινεζικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Οικονομία.

Η CVC Capital Partners θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα private equity funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσω της Hellenic Healthcare Group, που έχει αγοράσει τα νοσοκομεία Metropolitan, πρώην ΙΑΣΩ General και το νοσηλευτήριο ΥΓΕΙΑ. Διαθέτει υπό διαχείριση κεφάλαια 82,5 δισ. δολάρια και σημαντική παρουσία σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, δραστηριότητα στις ΗΠΑ και στην Ασία, ενώ διατηρεί συμμετοχές στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο, μεταξύ των οποίων σε δύο ασφαλιστικές επιχειρήσεις στη Βρετανία και στη Γαλλία.

Η VARDE Partners,  έχει ήδη ισχυρή παρουσία στην Ελληνική αγορά ακινήτων, μέσω της συμμετοχής – κατά 56,6%- στην TRASTOR ΑΕΕΑΠ και κατά 37% στο LAMDA Malls.

Ο όμιλος Värde Partners  ιδρύθηκε το 1993, διαχειρίζεται πάνω από 14 δισ. δολάρια και έχει επενδύσει περισσότερα από 68 δισ. δολάρια, ενώ λειτουργεί γραφεία σε 13 χώρες. Δραστηριοποιείται δε έντονα στο ευρωπαϊκό real estate με αγορές ακινήτων σε Μιλάνο, Λονδίνο, Μαδρίτη.

Σύμβουλοι της Εθνικής Τράπεζας στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι η GOLDMAN SACHS και η MORGAN STANLEY.

Το 2019 η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ έκλεισε με κέρδη άνω των 80 εκατ. ευρώ με τα ασφάλιστρα (σε επίπεδο ομίλου, σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία) να ξεπερνούν τα 780 εκατ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς της να προσεγγίζει πλέον το 18%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here