Μέσα στο χρόνο, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης στρατηγικού επενδυτή με τον οποίο θα δημιουργήσει κοινοπραξία η Alpha για την ανάπτυξη των ακινήτων της. Πρώτο στόχος η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου Skyline που περιλαμβάνει περίπου 700 ακίνητα αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό είναι το μεγαλύτερης αξίας χαρτοφυλάκιο ακινήτων , περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων που χρησιμοποιούνται από την Alpha Bank (συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας στις οδούς Σοφοκλέους και Κοραή), αξίας περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και διαμερίσματα αξίας περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Η πώληση του πακέτου ακινήτων της Alpha Bank σε έναν επενδυτή θα γίνει μέσω της μετατροπής της Alpha Αστικά Ακίνητα (AAA) σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων, προκειμένου να προσελκύσει έναν στρατηγικό εταίρο (εταίρο κοινοπραξίας) για να χρησιμοποιήσει τις επενδύσεις στο Ελληνική αγορά. Η Alpha Bank θα παραμείνει στο μετοχικό κεφάλαιο της AAA, προκειμένου να επωφεληθεί από τις θετικές προοπτικές του κλάδου.

Ειδικότερα, η AAA θα ενισχυθεί με χαρτοφυλάκιο ακινήτων, αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here