Σε διευκρινίσεις για την συμφωνία αναστολής (Standstill Agreement) με τις τράπεζες προχώρησε η ΑΛΟΥΜΥΛ, επισημαίνοντας με ανακοίνωση της ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γνωστοποιηθεί επίσημη απάντηση των Πιστωτριών Τραπεζών επί του αιτήματος μετάθεσης της λήγουσας την 12.01.2019 καταληκτικής ημερομηνίας του Standstill Agreement κατά τρεις επιπλέον μήνες.

Ειδικότερα, η διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ ανακοινώνει τα εξής αναφορικά με την τηρούμενη συμφωνία αναστολής (Standstill Agreement) με τις Πιστώτριες Τράπεζες:

1. Την 03.01.2019, η ΑΛΟΥΜΥΛ αιτήθηκε προς τις Πιστώτριες Τράπεζες την μετάθεση της λήγουσας την 12.01.2019 καταληκτικής ημερομηνίας του Standstill Agreement κατά τρεις (3) επιπλέον μήνες, ήτοι μέχρι την 30.04.2019.

2. Την 11.01.2019, η Τράπεζα Πειραιώς (ως Εκπρόσωπος των Ομολογιούχων Τραπεζών) ενημέρωσε την ΑΛΟΥΜΥΛ (προφορικά) ότι το αίτημα μετάθεσης αντιμετωπίζεται θετικά.

3. Έκτοτε, παρά τις συνεχείς και επίμονες οχλήσεις της ΑΛΟΥΜΥΛ, δεν έχει γνωστοποιηθεί μέχρι σήμερα επίσημη απάντηση των Πιστωτριών Τραπεζών επί του ως άνω αιτήματος, της ΑΛΟΥΜΥΛ ουδόλως ευθυνομένης για την καθυστέρηση.

4. Η διορισθείσα από τις Πιστώτριες Τράπεζες σύμβουλος αναδιάρθρωσης, Alvarez & Marsal, συνεχίζει απρόσκοπτα τον έλεγχό της, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση της ΑΛΟΥΜΥΛ ότι η καταληκτική ημερομηνία του Standstill Agreement θα μετατεθεί τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση του διεξαγόμενου ελέγχου.

Η παρούσα δημοσιοποιείται κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια των από 22.10.2018 και 13.12.2018 ανακοινώσεων της ΑΛΟΥΜΥΛ. Μόλις γνωστοποιηθεί η απόφαση των Πιστωτριών Τραπεζών επί του αιτήματος μετάθεσης, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here