Την αγορά αυτοτελούς ακινήτου μικτής χρήσης έναντι τιμήματος 6.500.000 ευρώ ολοκλήρωσε η BriQ Properties ΑΕΕΑΠ, σε συνέχεια της από 13.11.2019 ανακοίνωσης περί υπογραφής προσυμφώνου.

Το ακίνητο (κτίριο γραφείων με ισόγειο κατάστημα) συνολικής επιφάνειας 3.022,24 τ.μ. αποτελείται από 7 ορόφους, ισόγειο, ημιώροφο και υπόγειο. Βρίσκεται στην οδό Αιόλου 67 στον Δήμο Αθηναίων και ανακαινίσθηκε πλήρως το 2009. Το κτίριο αποτελείται από οριζόντιες ιδιοκτησίες συνολικής επιφάνειας 2.547,46 τ.μ. και είναι πλήρως μισθωμένο.

Tους τελευταίους 2 μήνες, η BriQ έχει αγοράσει ακίνητα αξίας 11 εκατ. Ευρώ, ενώ εξετάζει νέες αγορές συνολικής αξίας περί τα 14 εκατ. ευρώ

Το χαρτοφυλάκιο της θα ξεπεράσει σε αξία τα 110 εκατ. Ευρώ, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου των 50,7 εκατ. Ευρώ.
Τα κριτήρια με τα οποία επενδύει σε ακίνητα η BriQ  είναι η απόδοση, το απόλυτο κόστος μαζί με το κόστος αντικατάστασης αλλά και η φερεγγυότητα του μισθωτή.
“Δεν συνηθίζουμε να πηγαίνουμε στα ακίνητα που εξετάζουν οι πολλοί» εξήγησε ο Πρόεδρος του Ομίλου Θεόδωρος Φέσσας (αναφέρεται κυρίως σε μεγάλα ακίνητα αξίας άνω των 10 εκατ. ευρώ όπου οι τιμές έχουν εκτιναχθεί ).

 

Εκτός από το ακίνητο της οδού Αιόλου, στα νέα ακίνητα της εταιρείας περιλαμβάνεται και το πρώην ακίνητο της καναδικής Πρεσβείας στο Κολωνάκι: Aυτό το συγκεκριμένο ακίνητο πρόκειται να μετατραπεί σε boutique ξενοδοχείο από τα στελέχη του ξενοδοχείου Τhe Modernist στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να λειτουργήσει εντός του 2020.

Με βάση τα στοιχεία στις αρχές Νοεμβρίου, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, η οποία είχε ξεκινήσει με τα ακίνητα του ομίλου QUEST, με ιδρυτή και βασικό μέτοχο τον κ. Θεόδωρο Φέσσα, αποτελείται από συνολικά 20 ακίνητα έχοντας διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας. Αν και ο μεγαλύτερος μισθωτής παραμένει ο όμιλος Quest, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κι εφόσον πραγματοποιηθούν οι αγορές ακινήτων που σχεδιάζονται το ποσοστό «εξάρτησης» ως προς τα μισθώματα από τον όμιλο θα πέσει στο 30% περίπου.

Μισθωτές αποτελούν, πέραν των εταιρειών του ομίλου Quest σε ποσοστό πάνω από 55%, ο ξενοδοχειακός όμιλος HotelBrain, καθώς επίσης και εταιρείες όπως η Pharmaserve – LillyELPEDISON, Τειρεσίας Α.Ε., αλλά και ιδιώτες. Τώρα, στα ακίνητα που στοχεύει η εταιρεία, με ένα εύρος τιμών από 1,5 εκατ. ευρώ έως 6 εκατ. ευρώ κατά κύριο λόγο, περιλαμβάνονται και χώροι logistics, ένας κλάδος, ο οποίος σύμφωνα με τους επιτελείς του ομίλου «παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές».

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, και σε περίπτωση που αυτή καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο της Briq Properties θα ανέρχεται σε 75,1 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά  κεφάλαια που αντληθούν, σύμφωνα με το ενημερωτικό της αύξησης, μετά την αφαίρεση των εξόδων θα ανέλθουν σε 48,2 εκατ. ευρώ περίπου και θα χρησιμοποιηθούν ανεξαρτήτως πλήρους κάλυψης ή μερικής για την αποπληρωμή μέρους του υφιστάμενου δανεισμού, συνολικού ύψους 4,3 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ποσό 1 εκατ. ευρώ θα διατεθεί ως κεφάλαιο κίνησης και σχετικά έξοδα για νέες επενδύσεις, ενώ η χρηματοδότηση της απόκτησης (άμεσα ή έμμεσα) νέων ακινήτων θα φθάσει μέχρι του ποσού των 42,9 εκατ. ευρώ περίπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here