Τι προβλέπει για το τρέχον έτος στην οικονομία και γιατί μιλάει για ενεργειακή καραντίνα

Οκτώ τίτλους τραγουδιών επέλεξε η Allianz Research για να περιγράψει τις θέσεις της για οκτώ θέματα που εκτιμά ότι θα κυριαρχήσουν στην οικονομική, κοινωνική και ασφαλιστική ατζέντα διεθνώς το 2023, το οποίο εκτιμά ότι θα είναι έτος «ενεργειακής καραντίνας».

Και η αλήθεια είναι ότι η Allianz δεν μας λέει ακριβώς τα κάλαντα και τα «τραγούδια» της δεν μοιάζουν πολύ ευχάριστα: Προβλέπει επιβράδυνση των οικονομιών, ενεργειακό χάσμα και ανησυχίες στην Ευρώπη, αλλά και ενεργοποίηση της παραγωγής της Κίνας, που άλλαξε πολιτική, υποβαθμίζοντας τον ιό Covid-19. Επίσης, μετριασμό της επιθετικότητας των κεντρικών τραπεζών στις αυξήσεις των επιτοκίων και δημοσιονομικές ενισχύσεις από τις κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της επιβράδυνσης της οικονομίας.

Ειδικότερα, η Allianz αναφέρει στην έκθεσή της, που δημοσιοποίησε στις 15 Δεκεμβρίου, ότι από τις τελευταίες της τριμηνιαίες οικονομικές προβλέψεις, που είχε δημοσιεύσει τον Σεπτέμβριο, η επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης και οι προκλήσεις στο μέτωπο της πολιτικής επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις για επιβράδυνση της ανάπτυξης, επίμονο πληθωρισμό και αύξηση των επιτοκίων.

Για την τρέχουσα χρονιά έχει εντοπίσει οκτώ τραγούδια και θέματα για να τα ακούσουν, όπως αναφέρει, οι επενδυτές, κατά τη διάρκεια της μεγάλης «ενεργειακής καραντίνας», τα οποία είναι:

Slow Down: Το 2023 συνεχίζει να προβλέπει μια ήπια ύφεση στην Ευρώπη, λόγω της ενεργειακής κρίσης, και στις ΗΠΑ, λόγω της απότομης ομαλοποίησης των νομισματικών και χρηματοοικονομικών συνθηκών. Αυτή η ύφεση θα δοκιμάσει την ανθεκτικότητα της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Οι ισχυρότεροι ισολογισμοί, η συσσωρευμένη ζήτηση και η δημοσιονομική στήριξη θα συμβάλουν στον περιορισμό της ζημιάς. Το 2024 αναμένει ανάκαμψη στις ΗΠΑ, ενώ η ευρωζώνη αναμένεται να δυσκολευτεί λόγω του ενεργειακού “stop and go”.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here