Σταθερή στο στρατηγικό πλάνο που θα φέρει την εταιρεία με διπλάσιο όγκο σε ακίνητα αποθηκών ως το τέλος του 2021 παραμένει η Premia Properties.

Το εγχείρημα του Ελληνοσουηδού Ηλία Γεωργιάδη (πρώην Pasal Development, ιδιοκτησίας της οικογένειας Θεοδωρίδη) συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, ενώ σε αυτό το πλαίσιο – όπως δηλώνει η διοίκηση – θα υπάρξει άμεσα νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά και σε είδος (εισφορές ακινήτων) από υφιστάμενους μετόχους και τρίτους επενδυτές προς αυτό τον σκοπό.

Για την ώρα, τελευταίο απόκτημα αποτελεί ακίνητο αποθηκών (logistics) το οποίο βρίσκεται στον Ασπρόπυργο Αττικής (περιοχή Λάκκα).

Το ακίνητο έχει εμβαδόν 9.443 τ.μ. επί οικοπέδου επιφάνειας 22.995 τ.μ. και είναι μισθωμένο στην εταιρεία ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε. μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης η οποία λήγει το 2029. Το τίμημα εξαγοράς ανήλθε σε 5 εκατ. ευρώ με μικτή αρχική απόδοση (initial gross yield) 8,2%.

Το πλάνο

Η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει σε ποιοτικά ακίνητα στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics), με ισχυρούς μισθωτές και μακροχρόνιες μισθώσεις με στόχο την επίτευξη υψηλών αποδόσεων και υπεραξιών για τους μετόχους της.

Με την προσθήκη του εν λόγω ακινήτου η Premia Properties διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της ακίνητα αποθηκών συνολικού εμβαδού 103.000 τ.μ..

Στόχος της Εταιρείας είναι μέχρι τέλους του 2021 να έχει διπλασιάσει τον συνολικό όγκο φτάνοντας τα 200.000 τ.μ. στον κλάδο των ακινήτων logistics διατηρώντας ηγετική θέση στην ελληνική αγορά.

Η Premia Properties συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και στους υπόλοιπους κλάδους real estate οι οποίοι αποτελούν τομείς της στρατηγικής της εταιρείας όπως εμπορικά κτίρια τύπου big box και κοινωνικά κτίρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here