Το “πράσινο φως” της γενικής συνέλευσης για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο για την υπέρβαση του τελευταίου εμπόδιου πριν την επάνοδο της Lavipharm στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

  •  Το ύψος και μόνο της αύξησης κεφαλαίου των 58 εκατ. ευρώ όταν η αποτίμηση της εισηγμένης δεν ξεπερνά τα 32 εκατ.€ καταδεικνύει τον βαθμό δυσκολίας αλλά και του επενδυτικού ρίσκου που ενέχει το όλον εγχείρημα.
Ωστόσο ακριβώς και μόνον λόγω αυτών των χαρακτηριστικών θεωρείται ως το σημαντικότερο και τελευταίο στην 10ετή περιπλάνηση της εταιρείας στην κατηγορία της “επιτήρησης”.

Επιχειρηματική…Οδύσσεια για τους βασικούς μετόχους, από τον εκλιπόντα Θανάση Λαβίδα μέχρι τα μέλη της οικογένειας στη συνέχεια, αλλά και επενδυτική για δεκάδες μικρομετόχους που πέρασαν μέσα από…Συμπληγάδες όλα αυτά τα χρόνια.

 Η επόμενη ημέρα… περνά μέσα από την αμκ σημειώνει ο Μηνάς Τάννες-πρόεδρος του δ.σ-.

  •     Απαραίτητη για να υλοποιηθεί το 5ετές αναπτυξιακό πλάνο (2022-2026) συμπληρώνει ο Βασίλης Μπαλούμης- οικονομικός διευθυντής, σχεδιασμός που πέραν της αγοράς του “επιθέματος” κλονιδίνης περιλαμβάνει την αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, τη βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, νέο εργαστήριο για Ερευνα & Ανάπτυξη και άλλες επενδύσεις.
     Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους συνολικά 66,2 εκατ.€ (μέχρι το 2026) με κεφάλαια από την αύξηση κεφαλαίου και λειτουργική κερδοφορία, που καλούνται να φέρουν εις πέρας δύο από τα εμπειρότερα- στους τομείς τους- ονόματα του εγχώριου επιχειρείν.
Ο Μηνάς Τάνες Lavipharm

     

Ο μεν Μηνάς Τάννες-με 35θητεία στην Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα, πρόεδρος της FoodPlus (Pizza Hut & KFC) από τους παλαιότερους και σημαντικότερους manager, ο δε Βασίλης Μπαλούμης- με 17ετή ευθύνη των οικονομικών της Lamda Development, ειδικός επί θεμάτων αμκ, ομολόγων, χρηματοδότησης.

     Ο ιστορικός χαρακτήρας της εταιρείας, τα καινοτόμα προϊόντα της (αντιπροσωπευτικό το BETADINE), η πολυετής παρουσία στην αμερικανική αγορά, οι συμμετοχές της (λ.χ. Catapresan) συνδυαστικά με την συγκυρία είναι στοιχεία, που οδήγησαν (Νοέμβριος 2021) την Eurobank Equities να στηρίξει τις θετικές προοπτικές της εισηγμένης (κυρίως στην δραστηριότητα στις ΗΠΑ) και τελευταία στην ανάληψη της ευθύνης αναδοχής της αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την Ambrosia Capital.

  • Γνωστή executive χρηματιστηριακή, με έδρα το Λονδίνο, η εταιρεία των Τάσου Αστυφίδη και Σταύρου Ανάγνου πήρε (Μάρτιος 2021)  άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εστιάζοντας διακριτά στην ελληνική αγορά.
Με σημαντικό χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων (ομολογιακά ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Premia, Frigoglass e.t.c) είναι από αυτούς που αναλαμβάνουν δύσκολες αποστολές με θετικό αποτέλεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here