Μεγάλες αλλαγές καταγράφηκαν την τελευταία πενταετία στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, όσον αφορά στον συσχετισμό δυνάμεων των μεγάλων αλυσίδων.

Σκλαβενίτης, My Market θεωρούνται από τους πρωταγωνιστές  των αλλαγών, ενώ η είσοδος του ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός στην ομάδα αυτή των υπερ-αγορών θεωρείται ομολογουμένως έκπληξη. Ενδεικτικά η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός εντός πενταετίας κατάφερε από 37 καταστήματα το 2014, να βρίσκεται το 2018 σε 81 σημεία.

Κατά τα άλλα πολλοί ήταν οι παίκτες που ενώ παλαιότερα πρωταγωνιστούσαν στον κλάδο, πλέον έχουν εξαφανιστεί, εν μέρει λόγω κρίσης και ε μέρει λόγω λαθών της ίδιας της διοίκησης, που οδήγησαν τελικά στην πώλησή τους.

 Οι «πρωταγωνιστές»

Από το 2014 έως το 2018 oι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη και Metro (My Market) κατάφεραν να απορροφήσουν πλήρως τα δίκτυα των Μαρινόπουλου και Βερόπουλου αντίστοιχα. Ως εκ τούτου η Σκλαβενίτης με 110 καταστήματα το 2014 το 2018 διέθετε 226 καταστήματα ενώ στο τέλος του ίδιου έτους βρέθηκε με 217 σημεία καθώς προχώρησε στο κλείσιμο σούπερ μάρκετ. Όσο για τη My Market από τα 56 σημεία εκτινάχτηκε στα 135 στο τέλος του 2018.

Η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός στον νομό Αττικής έχει πραγματοποιήσει πέρυσι την εξαγορά της αλυσίδας ΜΕΡΙΜΝΑ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here