Ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) ενώ επίτιμη πρόεδρος είναι η Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών του ΠΣΕ, εξελέγησαν 11 νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου και το νέο ΔΣ αποτελείται από τους εξής:

– Πρόεδρος ΔΣ Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Great Exhibitions.

– Α Αντιπρόεδρος Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, (πρόεδρος SOYA MILLS INTERNATIONAL)

– Β Αντιπρόεδρος, Αλεξάνδρα Πίττα-Χαζάπη, (διευθύνουσα σύμβουλος ΑΤΤΙΚΗ Μελισσοκομική Εταιρεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ ΑΕΒΕ)

– Γ Αντιπρόεδρος. Αθανάσιος Αθανασιάδης, (διευθύνων σύμβουλος φαρμακευτικής Εταιρείας ADELCO)

– Γενικός Γραμματέας, Νικόλαος Μαυρίκος, (πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων και Διευθύνων Σύμβουλος Εισαγωγαί Μαυρίκος ΑΕ)

– Οικονομικός Επόπτης Μπασσάμ Αζάρ, (διευθύνων σύμβουλος Hellenic Crops AE)

– Τακτικά Μέλη ΔΣ: Έλλη Μπερτζελέτου, (μέλος ΔΣ ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΤΟΣ ΑΕ) Ιάκωβος Τσονάκης, (πρόεδρος INA PLASTICS ΑΕ), Χρήστος Μίχαλος, (πρόεδρος SWAN ΑΕ) και Θεοφάνης Ματσόπουλος (CEO Universal Carrier ΑΕ).

Επίτιμη Πρόεδρος η Χριστίνα Σακελλαρίδη και Αριστίνδην Μέλος ΔΣ, ο Χρήστος Μπακόπουλος, (πρώην Διευθυντής Εξαγωγών ΙΟΝ ΑΕ).

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση: «Μετά από 31 χρόνια αφοσιωμένης ηγεσίας, η Χριστίνα Σακελλαρίδη επέλεξε να αφήσει το τιμόνι του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), χαράσσοντας μια νέα πορεία για τον ιστορικό φορέα, που μετράει 79 χρόνια ζωής από το 1945.

Η θητεία της κας Σακελλαρίδη άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στον ΠΣΕ, καθώς ηγήθηκε με όραμα και αποτελεσματικότητα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αύξηση των εξαγωγών της χώρας, στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

O κ. Καλαμπόκης με αφορμή τη συγκρότηση του νέου ΔΣ του συνδέσμου δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή, η εκλογή μου στο τιμόνι του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, ως Πρόεδρος και παράλληλα μεγάλη ευθύνη. Η πολυχρόνια ενασχόλησή μου με τον τομέα των εξαγωγών της χώρας, αποτελεί ένα εφόδιο, που μαζί με τα υπόλοιπα επίλεκτα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους εξαγωγείς μας, να είμαστε χρήσιμοι, παραγωγικοί και να είμαστε παντού. Οι εξαγωγές μας, τα τελευταία χρόνια, σημειώνουν σημαντικές επιδόσεις και εμείς από την πλευρά μας, θα συνεισφέρουμε σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου τα επόμενα χρόνια να διευρυνθεί περαιτέρω το εξαγωγικό μας οπλοστάσιο, να αυξηθούν οι εξαγωγές μας και να διευρυνθεί η εξαγωγική βάση. Η Πολιτεία με την σειρά της καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο στην διευκόλυνση των εξαγωγέων μας αλλά και να συνδράμει με όλα τα σύγχρονα εργαλεία προκειμένου να ενισχυθούν οι εξαγωγές μας και η συνολική εξωστρέφεια της χώρας. Οι καλύτερες μέρες για τις εξαγωγές μας αλλά και για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων είναι μπροστά μας».