Έπιασαν στασίδι τα…ψιττακόμορφα, και το τι γράφεται τις τελευταίες μέρες σχετικά με την VIOHALCO Βιοχάλκο δεν λέγεται.

Έτσι κάπου πήρε το μάτι μου, πως εκτός από το 25% του μετοχικού κεφαλαίου  που ΘΑ διατεθεί η διοίκηση του ομίλου είναι ΗΔΗ σε συζητήσεις με funds για να εξετάσουν τις εναλλακτικές ημερομηνίες που θα μπορούσε να προχωρήσει το deal.

Ένα σας λέω και κρατήστε το:

  • Placement, εκχώρηση στρατηγικής σημασίας μειοψηφικό ποσοστό της Βιοχάλκο ΔΕΝ υφίσταται…
  • Tα δύο αδέλφια  Ευάγγελος και Νικόλαος Στασινόπουλος με ποσοστά 42,81% και 32,27% αντίστοιχα εργάζονται εδώ και καιρό για την επόμενη ημέρα, που σε επίπεδο διοίκησης “ακούει” στα ονόματα των αδελφών Μιχάλη και Γιάννη. 

Αυτό, που κάποια στιγμή, παλιότερα και όταν ήταν μεγαλύτερες οι αποτιμήσεις έπαιζε , ήταν το ενδεχόμενο να γίνει ένα placement από την πλευρά της ΕλβάλΧαλκόρ μάλιστα είχε γίνει και μία πολύ πρώιμη διαδικασία μέρος της οποίας είχαν αναλάβει η Τρ. Πειραιώς και η Euroxx.

  • Στόχος, τότε, ήταν η διεύρυνση της διασποράς, η εκπλήρωση της προϋπόθεσης του free float ώστε κάποια στιγμή να βάλει πλώρη για τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Πλέον ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για την ΕλβάλΧαλκόρ ΔΕΝ υφίσταται, όπως ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε πρόθεση των δύο αδελφών να μειώσουν τα ποσοστά τους στην Βιοχάλκο.

Η Βιοχάλκο είναι ο μεγαλύτερος βιομηχανικός όμιλος της χώρας, εξάγοντας πάνω από το 80% της παραγωγής της. Ένας όμιλος που άντεξε την λαίλαπα του πολέμου (όπως και ο ΤΙΤΑΝ) και ΔΕΝ προτίθεται να προχωρήσει σε εκχώρηση μετοχικών μεριδίων της μητρικής.

Κρατήστε το και τα ξανά λέμε, εάν χρειαστεί γιατί τα…ψιττακόμορφα κάνουν ζημιά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here