Από τις μετοχές που ξεχώρισαν θετικά στην χθεσινή συνεδρίαση ήταν της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Με αυξημένες συναλλαγές 1,2 εκατ. τμχ ( ! ) η τιμή ενισχύθηκε +5,25% στα 1,884 ευρώ, με ενδοσυνεδριακά υψηλή στα €1,914 που είναι και “νέα κορυφή” για το χαρτί.
Ο προφανής λόγος είναι η επικείμενη διανομή συνολικά 174 εκατ. ευρώ– μέσω ακόμη ενός έκτακτου μερίσματος.
Στα 0,50 ευρώ/μτχ (μικτό) με record date την 23η Δεκεμβρίου– δηλαδή την προσεχή Τρίτη- Δεδομένης της μετοχικής σύνθεσης οι δύο κύριοι μέτοχοι Reggeborgh/Holterman και Motor Oil/Βαρδινογιάννης έχουν λαμβάνειν από (περίπου ) €87 εκατ. και €35 εκατ. αντίστοιχα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία 6μηνου η εισηγμένη είχε “ταμείο” 262 εκατ. ευρώ, ενώ από 17 Οκτωβρίου ξεκινούσε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών (διετούς διάρκειας με τον τελικό αριθμό ιδίων μετοχών που θα αποκτηθούν, καθώς και το αντίστοιχο τίμημα, θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες της αγοράς, την τιμή, και την εμπορευσιμότητα της μετοχής).
Ωστόσο, σύμφωνα με χρηματιστές ο λόγος της ιδιαίτερα υψηλής συναλλακτικής αξίας, χθες Δευτέρα, θα μπορούσε να είναι κι άλλος, όπως λ.χ. ακόμη μία έκτακτη διανομή μερίσματος ή και επιστροφής κεφαλαίου.
Ενδεχόμενο που μπορεί να έχει βάση, αλλά και όχι, καθώς η διοίκηση της εταιρείας τηρεί “σιγή ασυρμάτου”.
Είναι βέβαια, και άλλοι παράγοντες του τουριστικού κλάδου, που “δείχνουν” προς άλλη κατεύθυνση, και συγκεκριμένα προς Βουλιαγμένη μεριά.
Θυμίζουν ότι στον διαγωνισμό για την 20ετή (+ 10έτη) επένδυση στην Ακτή Βουλιαγμένης, οι τέσσερις που έχουν προκριθεί στην τελική φάση είναι Fais Συμμετοχών, EverGood (Goody’s, La Pasteria, Everest, e.t.c), Air Canteen/Βλάσσης Γεωργάτος-Γρηγόρης- και R.E.D.S με Αποθήκες Αιγαίου-συμφερόντων πλευράς Μελισσανίδη.
Το επόμενο διάστημα προβλέπεται ο έλεγχος των νομιμοποιητικών εγγράφων και η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, βήματα που θα οδηγήσουν στην επιλογή του προτιμητέου επενδυτή έως τα τέλη Ιανουαρίου.
Η “Ακτή Βουλιαγμένης” αποτελεί τη δημοφιλέστερη οργανωμένη παραλία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Το 2024 υποδέχθηκε 420.000 επισκέπτες, με ημερήσια δυνατότητα φιλοξενίας 8.000 ατόμων.
Όπως ανέφερε πρόσφατα η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου, στόχος είναι να παραμείνει απολύτως προσβάσιμη στο κοινό.
Οι ίδιοι παράγοντες ισχυρίζονται πως, ανάλογα με την έκβαση της σχετικής διαδικασίας, ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλες συνέργειες στο
“παραλιακό μέτωπο”, όπου η ΕΛΛΑΚΤΩΡ υλοποιεί το φιλόδοξο project στην Μαρίνα Αλίμου.










