Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει και τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου. Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι ακυρώνεται η φετινή έκθεση λόγω των δυσάρεστων εξελίξεων στον τομέα της υγείας.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί από την 1-11 Οκτωβρίου. Η έκθεση γίνεται κάθε δυο χρόνια και εναλλάσσεται με την αντίστοιχη έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

“Υπό το πρίσμα της σοβαρότητας αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης για την υγεία και των επακόλουθων οικονομικών της κύμα σοκ, το οποίο έπληξε σοβαρά τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, είμαστε αναγκασμένοι να το ανακοινώσουμε δεν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2020 στην τρέχουσα μορφή του”, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Φέτος, όμως, λόγω της πανδημίας ακυρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, καθώς και άλλες σημαντικές διοργανώσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Στην επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, αναφέρεται ότι ακυρώνεται και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Παρισιού