Ξεκίνησαν ήδη οι κύκλοι αδειών για τους εργαζόμενους. Σε αυτήν τη συγκυρία, εστάλη η επιστολή Στυλιανίδη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Τη συνεργασία της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το θέμα των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών καταχρηστικής συμπεριφοράς από ακτοπλοϊκές εταιρείες ζητά το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Για να δούμε, όμως, για τι αυξήσεις μιλάμε: Σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας Vivanoda φθάνουν μέχρι και 101% (Πάρος-Σύρος). Οι έξι διαδρομές που είχαν τη μεγαλύτερη άνοδο (μέση τιμή ανά άτομο για ταξίδι 100 χλμ): Πάρος-Σύρος 101%, Λέρος-Λειψοί 73%, Σίφνος-Φολέγανδρος 68%, Μύκονος-Κουφονήσια 58%, Νάξος-Κουφονήσια 29%, Πάτμος-Πυθαγόρειο 27%.

Η Ελλάδα αποτελεί μάλιστα την 11η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης σε τιμές. Βάσει της έρευνας, ο δείκτης τιμών για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 3,6% σε σύγκριση με το 2023.

Μεταξύ των πιο ακριβών χωρών, η Τουρκία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισλανδία, το Μαρόκο, τη Μάλτα, την Ιταλία, τη Σλοβενία και την Πορτογαλία.

ΑΠΟ ΧΡΗΜΑ WEEK