Η εισηγμένη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου “Ακρίτας”, επεφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη στους μετόχους της: Κατάφερε και ήρθε σε συμφωνία με τους Servicers ώστε να διαγράψει «κόκκινες οφειλές» της ύψους 18,1 εκατ. Ευρώ από τον ισολογισμό της.
Aυτό είναι ένα σημαντικό εταιρικό γεγονός που η εταιρεία αμέλησε να αναφέρει μέσα στο καλοκαίρι για να ενημερώσει τους μετόχους της.
- Έτσι κατάφερε να εμφανίσει στο 6μηνο έκτακτη κερδοφορία 16 εκατ. Ευρώ.
Τα καλά νέα σταματούν εδώ. Ξεκινούν όμως οι συμπτώσεις:
- Η εταιρεία ΑΚΡΙΤΑΣ είχε πρωταγωνιστήσει -με πολύ θόρυβο αλλά χωρίς αποτέλεσμα- στην προσπάθεια εξυγίανσης της ξυλοβιομηχανίας SHELMAN. Είχε προσφύγει με ένδικα μέσα, για να μπλοκάρει την πώληση του εργοστασίου της Shelman, σε νέο ιδιοκτησιακό σχήμα και την επαναλειτουργία του χωρίς δανειακά βάρη και άλλες υποχρεώσεις.
- Πρόεδρος και CEO της «Ακρίτας» ήταν -μέχρι την πολύ πρόσφατη παραίτηση της, στις 27 Ιουνίου – η Βορειοελλαδίτισσα εκλεγμένη Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), κυρία Λουκία Σαράντη η οποία εργάζεται στην «Ακρίτας» που ίδρυσε ο πατέρας της στην Αλεξανδρούπολη, από 18 ετών. Αμέσως μόλις παραιτήθηκε η Πρόεδρος του ΣΒΕ από τη διοίκηση της «Ακρίτας», επιτεύχθηκε η εκπληκτική ρύθμιση χρεών της «Ακρίτας» η οποία δεν ανακοινώθηκε το καλοκαίρι, αλλά μόλις προχθές, με την δημοσίευση των αποτελεσμάτων 6μήνου.
- Η κυρία Λουκία Σαράντη είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Alumil του Γιώργου Μυλωνά ο οποίος τον τελευταίο καιρό εξέφραζε δημοσίως και μεγαλοφώνως τη δυσαρέσκεια του, για την άδικη, “άνιση και σκληρή αντιμετώπιση” της εταιρείας του από τους Servicers.
Γκρίνιες πολλές ακούγονται και από άλλους -κυρίως από τους ανταγωνιστές στην βιομηχανία ξύλου- για την εκπληκτική συμφωνία που απελευθερώνει την «Ακρίτας» από τα δεσμά των «κόκκινων δανείων»….