Να αποσύρει τις επενδύσεις τις από το Ηνωμένο Βασίλειο απειλεί η Airbus στην «καταστροφική», όπως λέει, περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας για το Brexit.

O γαλλικός αεροναυπηγικός κολοσσός που απασχολεί περί τα 14.000 άτομα στην Βρετανία, προειδοποίησε ότι η αποχώρηση από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση χωρίς μεταβατική συμφωνία θα οδηγούσε σε «σοβαρή διαταραχή και διακοπή της παραγωγής της στην Βρετανία». Σε αυτή την περίπτωση, η Airbus, θα αναγκαστεί να «επανεξετάσει τις επενδύσεις της στο Η.Β. και τη μακρόχρονη παρουσία της στη χώρα», σημειώνει η εταιρεία.

«Είναι μια νέα πραγματικότητα για την Airbus», δήλωσε ο γενικός COO της Airbus Commercial Aircraft, Tom Williams. «Για να το θέσουμε απλά, ένα σενάριο χωρίς συμφωνία απειλεί ευθέως το μέλλον της  Airbus στο Η.Β.».

Οι δηλώσεις αυτές εγκλωβίζουν περισσότερο τη Μέι, της οποίας οι προτάσεις στόχευαν στο να διευκολύνεται κατά το δυνατόν το εμπόριο μετά τις επανειλημμένες αναβολές του «διαζυγίου». Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύει τη ρητορική της όσον αφορά την πιθανότητα ενός «χαοτικού» διαζυγίου και προειδοποιεί τις εταιρείες ότι πρέπει να προετοιμαστούν για το χειρότερο. Στο μεταξύ οι υποστηρικτές του anti-brexit αντιμετώπισαν την ανακοίνωση ως απόδειξη ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την έξοδο από την ΕΕ με τρόπο που βλάπτει την οικονομία.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here