Αίτημα για να μπει στην χρηματιστηριακή αγορά, και με αρχική δημόσια προσφορά προκειμένου να αντλήσει αρχικά 1 δισ. δολάρια υπέβαλε η εταιρεία AirBnB.

Παρά την επίδραση της πανδημίας, η εταιρεία δείχνει πως αρχίζει να ανακάμπτει, καθώς προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Είναι ενδεικτικό πως η Airbnb έχει χάσει περισσότερα χρήματα τους πρώτους εννέα μήνες αυτού του έτους από ό, τι έχασε πέρυσι, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Παρόλα αυτά, η Airbnb κατέγραψε κέρδη 219 εκατ. δολ. σε έσοδα 1,34 δισ. δολ. το τρίμηνο.

“Παρόμοια με τον αντίκτυπο του αρχικού κύματος του κορονοϊού τον Μάρτιο του 2020, παρατηρούμε μείωση των κρατήσεων στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο“, ανακοίνωσε η Airbnb.

Η Airbnb πρόκειται να εισαγάγει τις μετοχές της στο Nasdaq Global Select Market με τον κώδικα ABNB, και τη διαδικασία θα αναλάβουν οι Morgan Stanley και Goldman Sachs.

Η Airbnb έχει περισσότερους από 4 εκατ. οικοδεσπότες που ενοικιάζουν τα πάντα, από ένα εφεδρικό δωμάτιο έως επαύλεις. Η εταιρεία έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 825 εκατ. επισκέπτες σε 220 χώρες και περιοχές, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του τρέχοντος έτους, η εταιρεία είχε καθαρή ζημιά 697 εκατ. δολαρίων, σημειώνοντας μείωση κατά 374 εκατ. δολ. σε ετήσια βάση και απώλειες των προσαρμοσμένων EBITDA κατά 230 εκατ. δολ.,  καταγράφοντας μείωση 253 εκατ. δολ. σε ετήσια βάση.

Η Airbnb διαθέτει τρεις διαφορετικές κατηγορίες μετοχών που αποσκοπούν στο να διασφαλίσουν ότι οι ιδρυτές της μπορούν να διατηρήσουν τον έλεγχο ενώ έχει επίσης και μια τέταρτη κατηγορία μετοχών που δημιουργεί το Host Endowment Fund το οποίο “έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους οικοδεσπότες μας να μοιράζονται την επιτυχία της επιχείρησής μας”.

Διαβάστε επίσης:

H Airbnb κάνει ντεμπούτο στο ταμπλό…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here