• “Καλές οι αγορές ιδίων αλλά αν αγόραζαν οι ίδιοι οι βασικοί μέτοχοι το μήνυμα θα ήταν ισχυρότερο…”

μου απάντησε χρηματιστής της παλαιάς φρουράς, της εποχής του “κάγκελου” στην Σοφοκλέους όταν (του ) παρατήρησα το πλήθος των διοικήσεων εισηγμένων που είτε αγοράζουν-ήδη- ίδιες μετοχές είτε ψηφίζουν σχετικές προτάσεις.

  • Είναι η πρώτη φορά– πριν καν ακόμη την εκδήλωση της πανδημίας- που τόσες πολλές εταιρείες προχωρούν σε προγράμματα στήριξης των μετοχών.
Κοινή εκτίμηση, πως περνούν το μήνυμα προς δυνητικούς αγοραστές, υποδηλώνουν την οικονομική ευρωστία της εταιρείας ανοίγοντας-παράλληλα- παράθυρο μελλοντικής ακύρωσης τους.
Ωστόσο πρόκειται για κεφάλαιο της εισηγμένης και όχι του βασικού μετόχου, του επιχειρηματία ο οποίος…βάζοντας το “χέρι στην τσέπη” του θα καθιστούσε πιο πειστική την εμπιστοσύνη του στην προοπτική της εισηγμένης.
Από τους βασικούς μετόχους που έχουν γνωστοποιήσει αγορές μετοχών των εταιρειών τους ξεχωρίζουμε την  οικογένεια Χαϊδά της Ικτίνος, τον Π. Τσινάβο της Κρι-Κρι, κάποια μέλη της οικογένειας Κατσιώτη στην ΕΛΓΕΚΑ.
Ο CEO της ΕΧΑΕ Γιάννης Κοντόπουλος απέκτησε την περασμένη εβδομάδα (συναλλαγή 8/6/22) -με δικά του χρήματα- 10.000 μετοχές της εταιρείας που διοικεί. Μαζί με τις 50.000 που ήδη είχε, ο CEO είναι πλέον κάτοχος συνολικά 60.000 μετοχών της ΕΧΑΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here