Δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε ένα 24ωρο από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για να στείλουν τα funds το μήνυμα τους στην Αθήνα, και ειδικότερα προς Μαξίμου και πλατεία Συντάγματος μεριά.

Σε μία συνεδρίαση, όπου ο γερμανικός δείκτης DAX όχι μόνο δεν συνέχισε την διόρθωση του αλλά αντιθέτως αντέδρασε έως τις 12.200 μονάδες και αργότερα  ο αμερικανικός δείκτης S&P “γύρισε” ανοδικά στο ελληνικό χρηματιστήριο είχαμε μία μεγαλοπρεπή…βουτιά με τον Γενικό Δείκτη να χάνει -2,10%, τις τράπεζες πάνω από -4% και τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση σχεδόν -2% .

Μάλιστα η άτακτη αυτή υποχώρηση έγινε με σημαντική αύξηση της αξίας συναλλαγών, στα 62 εκατ.€ (από 40-45 εκατ.€ τις αμέσως δύο προηγούμενες συνεδριάσεις), με μεγάλες απώλειες πέραν των τραπεζικών και για πολλά blue chips.

Να υποθέσω, πως οι ξένοι δεν είδαν με καλό μάτι την παροχολογία της κυβέρνησης, το ενδεχόμενο οι τελευταίες εξαγγελίες Τσίπρα να μην είχαν την απόλυτη έγκριση των δανειστών ή ακόμη και να μην είχαν ενημερωθεί καν.

Η ουσία είναι, πως σε μία ημέρα που οι ευρωπαικές αγορές “γύρισαν” η δική μας…βούλιαξε και την ώρα που οι πωλητές έριχναν τις τιμές των τραπεζικών μετοχών άλλοι ανέβαζαν την απόδοση των κρατικών τίτλων.
Οι αγορές έστειλαν ένα κατ΄ αρχήν προειδοποιητικό μήνυμα για το τι θα μπορούσε να συμβεί στην συνεδρίαση της 27 Μαίου, εάν και εφ΄ όσον το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι της αρεσκείας τους. Με εννοείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here