Γράφει ο Βαγγέλης Τσάπας

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ: Ολόκληρη η κεφαλαιοποίηση της αγοράς ή η αξία των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκαν 35,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε 24 ώρες.

Το Bitcoin ήταν 9.388,30 $ – ή αυξήθηκε κατά 18,57% τις τελευταίες 24 ώρες από τις 2,03 μ.μ. Ώρα Σιγκαπούρης. Οι συμμετέχοντες στη βιομηχανία αποδίδουν το ράλι σε δύο παράγοντες – τη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας, καθώς και μια επερχόμενη εκδήλωση γνωστή ως bitcoin στο μισό.

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκαν την Πέμπτη, με πρωταγωνιστή την μεγάλη αύξηση του bitcoin.

Ολόκληρη η κεφαλαιοποίηση της αγοράς ή η αξία των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκαν 35,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε 24 ώρες από τις 2,19 μ.μ. Ώρα Σιγκαπούρης, σύμφωνα με στοιχεία από το CoinMarketCap.com.

Το Bitcoin, το οποίο αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της κίνησης, ήταν στα 9.388,30 $ – ή αυξήθηκε κατά 18,57% τις τελευταίες 24 ώρες από τις 2,03 μ.μ. Ώρα Σιγκαπούρης, έδειξαν τα στοιχεία του Coindesk. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Μαρτίου.

Τα κρυπτονομίσματα είδαν δύο μεγάλες πωλήσεις τον Μάρτιο εν μέσω της ευρύτερης πτώσης στις αγορές μετοχών. Αλλά τώρα έχουν ανακτήσει αυτό το έδαφος.

Οι συμμετέχοντες στον κλάδο το αποδίδουν σε δύο παράγοντες – τη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας, καθώς και μια επερχόμενη εκδήλωση γνωστή ως bitcoin.

Μεγάλες κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αποκάλυψαν τεράστια πακέτα ερεθίσματος για να μετριάσουν την οικονομική πτώση από την πανδημία κοροναϊών. Έχουν επίσης δηλώσει την προθυμία τους να κάνουν περισσότερα. Αυτός ήταν ένας παράγοντας πίσω από την πρόσφατη άνοδο των χρηματιστηριακών αγορών τις τελευταίες ημέρες και έχει φιλτραριστεί μέσω bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων.

«Έχω την αίσθηση ότι οι συνολικές αγορές δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα στο έδαφος, αλλά αυτό είναι επίσης το αποτέλεσμα της Fed στις ΗΠΑ να είναι εξαιρετικά σαφής ότι θα κάνουν οτιδήποτε για να διασφαλίσουν ότι υπάρχει οικονομική σταθερότητα», δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης στο κρυπτονόμισμα Luno, δήλωσε στο CNBC. Αναφερόταν στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ που δεσμεύτηκε να διατηρήσει το επιτόκιο αναφοράς κοντά στο μηδέν μέχρι να ανακάμψει η οικονομία.

«Θα μπορούσαμε να δούμε πολλά χρήματα να ρέουν και σε μετοχές και σε κρυπτογράφηση, ως αποτέλεσμα της νέας εκτύπωσης χρημάτων».

Bitcoin Halving

Ένα συμβάν γνωστό ως bitcoin “Halving” συμβαίνει τον Μάιο και σχετίζεται με μια προγραμματισμένη αλλαγή σε μέρος της υποκείμενης τεχνολογίας του bitcoin γνωστή ως blockchain.

Ο κόσμος bitcoin συνεργάζεται με τους λεγόμενους «ανθρακωρύχους» με υπολογιστές υψηλής ισχύος που ανταγωνίζονται για την επίλυση σύνθετων μαθηματικών προβλημάτων για την επικύρωση συναλλαγών bitcoin. Όποιος κερδίσει αυτόν τον αγώνα ανταμείβεται σε bitcoin.

Επί του παρόντος, οι ανθρακωρύχοι ανταμείβονται 12,5 ανά μπλοκ που εξορύσσεται. Οι ανταμοιβές μειώνονται κατά το ήμισυ κάθε λίγα χρόνια για να διατηρήσουμε τον πληθωρισμό. Μέχρι τον Μάιο του 2020, η επιβράβευση ανά ανθρακωρύχο θα μειωθεί ξανά στα μισά, σε 6,25 νέα bitcoin.

Αυτό ουσιαστικά μειώνει την προσφορά bitcoin που διατίθεται στην αγορά. Το Halving είναι ένα γεγονός που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια. Τα προηγούμενα μισά γεγονότα είχαν προηγηθεί μεγάλες αυξήσεις τιμών στο bitcoin.

“Ενώ ένα μέρος αυτής της ανάκαμψης μπορεί να εξηγηθεί από μια ανανεωμένη στάση ρίσκου των παγκόσμιων επενδυτών, είναι επίσης σαφές ότι οι ταύροι έχουν ενεργοποιηθεί από το επερχόμενο halving και την αναμενόμενη ανατίμηση σε αξία μετά από αυτό”, δήλωσε Ο Matthew Dibb, συνιδρυτής της Stack, ενός παρόχου κεφαλαίων ευρετηρίου bitcoin.

«Για όσους αγοράζουν τώρα bitcoin, πολλοί το βλέπουν ως ευκαιρία να αγοράσουν BTC με τιμές ευκαιρίας πριν από τη μισή αναδυόμενη τιμή.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here