Συνέντευξη, Καλλίνικος Καλλίνικος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Όμιλος Goldair

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Goldair, Καλλίνικος Καλλίνικος, σε μια σύντομη συνέντευξή του στο ΧΡΗΜΑ, μιλά για τα επίπεδα των εμπορευματικών μεταφορών, την τάση, αλλά και την κίνηση στην Rail Cargo Logistics Goldair.

 Σε τι επίπεδα κινούνται οι μεταφορές εμπορευμάτων σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο;

Οι μεταφορές εμπορευμάτων παγκοσμίως επηρεάζονται αρκετά από τις διακυμάνσεις του πετρελαίου. Οι πρόσφατες ανατιμήσεις δείχνουν να μην επηρεάζουν, προς το παρόν, τη σταθερή διεθνή εμπορευματική κίνηση.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η εμπορευματική κίνηση δείχνει μικρή ανάπτυξη, με κύριο άξονα την ανάπτυξη των εισαγωγών.

Υπάρχει αύξηση της κίνησης σε σχέση με το 2018;

Ναι, υπάρχει σταθερή αυξητική τάση των εμπορευματικών μεταφορών, που επηρεάζονται θετικά από τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την καλή πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Πώς καταγράφεται η κίνηση της Rail Cargo Logistics Goldair; Το 2018 ήταν δύσκολο, το 2019 ποιοι είναι οι παράγοντες οι οποίοι θα βελτιώσουν τις επιδόσεις της Rail Cargo;

Η Rail Cargo Goldair ξεκίνησε ουσιαστικά τη δραστηριότητα των μεταφορών με ίδια μέσα στις αρχές του 2019. Η αύξηση που υπάρχει είναι σε συνεχή θετική πορεία, αλλά οι αγκυλώσεις και δυσλειτουργίες του Δημοσίου συνεχίζουν να επιβαρύνουν με σημαντικά κόστη την επιχείρηση, αφαιρώντας της την ανταγωνιστικότητα αλλά και τη δυνατότητα προσέλκυσης νέων πελατών.

Μιλήστε μας για το Θριάσιο Ι και ΙΙ, για τον ρόλο σας και τα οφέλη που μπορεί να δώσει στην οικονομία.

Για το Θριάσιο Ι έχουν γραφτεί πάρα πολλά για το πόσο σημαντική επένδυση είναι για τη χώρα, και ειδικά για τον τομέα της οικονομίας που είναι οι συνδυασμένες μεταφορές και τα logistics.

Ο τομέας αυτός, που διεθνώς αναφέρεται ως εφοδιαστική αλυσίδα, αναμένει εδώ και χρόνια την ολοκλήρωση του Θριασίου, αλλά και τη λειτουργία των υποδομών, που είναι το Θριάσιο ΙΙ, ώστε να αναδειχθεί η προστιθέμενη αξία του κλάδου.

Πιστεύετε ότι το κλίμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα έχει αποκατασταθεί και ότι μπορεί η χώρα να προσελκύσει ξένες επενδύσεις στον τομέα;

Όλα τα στοιχεία αλλά και οι δείκτες της οικονομίας δείχνουν την αλλαγή του κλίματος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Ο κλάδος των logistics, με κύριο άξονα τις πύλες εισόδου της χώρας, προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ο χρόνος υλοποίησης των απαραίτητων αποκρατικοποιήσεων και υποδομών, ώστε να μη χαθεί η μεγάλη ευκαιρία της χώρας στο να καταστεί σημαντική πύλη εισόδου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here