Εύλογη απορία, του φίλου αναγνώστη μας που έστειλε πρωί-πρωί μήνυμα στο www.banks.com.gr
Γιατί στην περίπτωση της ΔΕΠΑ-ΕΠΑ επελέγη μία συμφωνία που παραπέμπει περισσότερο σε…merger προκαλώντας δικαιολογημένες αντιδράσεις από την Motor Oil, με συνέπεια ο όμιλος να προχωρήσει στην κατάθεση υπομνήματος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;
- Σε σχέση με το deal ΔΕΠΑ-Shell για την εξαγορά του ποσοστού της στην ΕΠΑ Αττικής, την ώρα που επιχειρείται το άνοιγμα της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου, ο κρατικός φορέας ενισχύεται υπέρμετρα διατηρώντας κάθετη και οριζόντια δραστηριότητα και ως χονδρέμπορος και ως προμηθευτής.
Κανονικά δεν θα έπρεπε να διενεργηθεί ανοιχτός διαγωνισμός ώστε να υπάρξει αυξημένο, πλειοδοτικό ενδιαφέρον; Ρωτά ο αναγνώστης μας….
- Άλλωστε προ ετών ήταν η Motor Oil που με τον Μυτιληναίο είχαν ενδιαφερθεί (τον Ιανουάριο του 2011) για την εξαγορά του 25% στην ΕΠΑ Αττικής που κατείχε (τότε ) η αμερικανική Duke Energy.
Τον διαγωνισμό για λογαριασμό της (τότε ) ΑΤΕ Bank είχε αναλάβει η Deutsche Bank και είχαν κατατεθεί δύο προσφορές, από την κοινοπραξία ΜΟΗ-Μυτιληναίου και την γερμανική GoldGas χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.
- Γιατί λοιπόν δεν διερευνήθηκε το ενδεχόμενο ενδιαφέρον από τον ιδιωτικό τομέα, με συνέπεια τις νομικές κινήσεις της Motor Oil; ξαναρωτά ο αναγνώστης μας…
Και μια ο λόγος για τη Μotor Oil , μαθαίνω πως το project του FSRU έστω και μετ΄εμποδίων, με καθυστερήσεις κ.α ελληνικά ξανά μπαίνει μπροστά.
Μία επένδυση στους Αγίους Θεοδώρους στην οποία προσβλέπει ο Όμιλος.