Εύλογη απορία, του φίλου αναγνώστη μας που έστειλε πρωί-πρωί μήνυμα στο www.banks.com.gr

Γιατί στην περίπτωση της ΔΕΠΑ-ΕΠΑ επελέγη μία συμφωνία που παραπέμπει περισσότερο σε…merger προκαλώντας δικαιολογημένες αντιδράσεις από την Motor Oil, με συνέπεια ο όμιλος να προχωρήσει στην κατάθεση υπομνήματος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;

  • Σε σχέση με το deal ΔΕΠΑ-Shell για την εξαγορά του ποσοστού της στην ΕΠΑ Αττικής, την ώρα που επιχειρείται το άνοιγμα της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου, ο κρατικός φορέας ενισχύεται υπέρμετρα διατηρώντας κάθετη και οριζόντια δραστηριότητα και ως χονδρέμπορος και ως προμηθευτής.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να διενεργηθεί ανοιχτός διαγωνισμός ώστε να υπάρξει αυξημένο, πλειοδοτικό ενδιαφέρον; Ρωτά ο αναγνώστης μας….

  • Άλλωστε προ ετών ήταν η Motor Oil που με τον Μυτιληναίο είχαν ενδιαφερθεί (τον Ιανουάριο του 2011) για την εξαγορά του 25% στην ΕΠΑ Αττικής που κατείχε (τότε ) η αμερικανική Duke Energy.

Τον διαγωνισμό για λογαριασμό της (τότε ) ΑΤΕ Bank είχε αναλάβει η Deutsche Bank και είχαν κατατεθεί δύο προσφορές, από την κοινοπραξία ΜΟΗ-Μυτιληναίου και την γερμανική GoldGas χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

  • Γιατί λοιπόν δεν διερευνήθηκε το ενδεχόμενο ενδιαφέρον από τον ιδιωτικό τομέα, με συνέπεια τις νομικές κινήσεις της Motor Oil; ξαναρωτά ο αναγνώστης μας…

Και μια ο λόγος για τη Μotor Oil , μαθαίνω πως το project του FSRU έστω και μετ΄εμποδίων, με καθυστερήσεις κ.α ελληνικά ξανά μπαίνει μπροστά.

Μία επένδυση στους Αγίους Θεοδώρους στην οποία προσβλέπει ο Όμιλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here