Οι πράσινες κατασκευές κερδίζουν έδαφος και στην Ελλάδα, με τους μεγαλύτερους «παίκτες» του εγχώριου real estate να έχουν ήδη τοποθετηθεί στη νέα πραγματικότητα και να αυξάνουν μάλιστα το «αποτύπωμά» τους στην αγορά.

Σε όλη την Αθήνα και τον Πειραιά, το συνολικό απόθεμα γραφειακών χώρων υπολογίζεται σε επίπεδα άνω του 1 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων (1.075.000 τ.μ.), με το ήμισυ και πλέον να μοιράζεται στον βόρειο (325.000 τ.μ.) και τον κεντρικό τομέα της Αθήνας, με πάνω από 300.000 τ.μ..

H αυτοψία του “B” σε τρία μεγάλα projects

Κάτι νέο “γεννιέται” στη… γειτονιά του Ομίλου Σαράντη

όπως φαίνεται κατά την αυτοψία του “B” το project βαίνει σε καλούς ρυθμούς.

Στη συμβολή της οδού Δερβενακίων με την Λεωφόρο Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, στον παράδρομο της Αττικής Οδού, ο όμιλος Σαράντη κατασκευάζει νέο κτήριο γραφείων που προορίζεται για ιδία χρήση, δίπλα από τα headquarters του.

Πουλάει δυναμικά (και) στο εξωτερικό ο Σαράντης

Το Μαρούσι αποτελεί μία από τις λιγοστές περιοχές της Αττικής, όπου καταγράφεται μία έντονη δραστηριότητα κατασκευής νέων κτιρίων γραφείων.

Ο όμιλος καλλυντικών Σαράντης, μέσω της εταιρείας Λενίδι, της επιχειρηματικής οικογένειας Σαράντη, ξεκίνησε πέρσι εν μέσω πανδημίας το έργο και όπως φαίνεται κατά την αυτοψία του “B” το project βαίνει σε καλούς ρυθμούς.

 

 

Tο greenfield έργο της Prodea Investments

Το υπό κατασκευή κτήριο στις οδούς Φραγκοκλησιάς, Αιγιαλείας και Κοσμά Αιτωλού στο Μαρούσι είναι το πρώτο greenfield έργο της Prodea Investments.

Όπως διαπιστώσαμε κατά την αυτοψία του “B” το έργο έχει προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και ήδη γίνεται η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού και ηλεκτρολογικών.

Πρόκειται για ένα ακόμη “πράσινο” ολοκαίνουριο κτίριο γραφείων σε 5,2 στρέμματαστην περιοχή, σε μία επένδυση ύψους 14 εκατ. ευρώ.

Το κτίριο  περιλαμβάνει ανωδομή 7.000 τ.μ.  και υπόγειους-βοηθητικούς χώρους 7.000 τ.μ..Η έκταση έχει προέλθει από τη συνένωση δύο όμορων οικοπέδων που αγόρασε η εταιρεία στις 30 Οκτωβρίου 2018 έναντι 4,2 εκατ. ευρώ.

 

 

Εδώ θα γίνει ένα κτήριο landmark με την υπογραφή της Dimand

Oι πρώτοι γερανοί και εκσκαφείς έπιασαν ήδη δουλειά σε ένα οικόπεδο-φιλέτο για την κατασκευή του νέου κτιρίου γραφείων της Kaizen Gaming (Stoiximan | Betano), το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του ερχόμενου έτους.

ΤΟ EΡΓΟ ΤΗΣ ΜΕΛEΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥHΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡIΟΥ ΓΡΑΦΕΊΩΝ EΧΕΙ ΑΝΑΛAΒΕΙ Η DIMAND, Η ΜΕΓΑΛYΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚH ΕΤΑΙΡΕIΑ ΑΝAΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝHTΩΝ.

Αυτοψία του “B” στο σημείο:

Περπατήσαμε επί της Νερατζιωτίσσης, πλησίον του Mall και του Πύργου ΟΤΕ. Εκεί συναντήσαμε το περιφραγμένο οικόπεδο με τα συνεργεία να έχουν ήδη πιάσει δουλειά.

Η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει την κατασκευή ενός καινούριου, υπερσύγχρονου κτιρίου 3 ορόφων με 3 πτέρυγες  συνολικού  εμβαδού  7.500 τ.μ, ενώ θα διαθέτει και υπόγειο όπου θα φιλοξενούνται θέσεις πάρκινγκ και άλλοι κύριοι και βοηθητικοί χώροι. Το σχήμα, η ανάπτυξη της επικοινωνίας εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, η επιλογή των υλικών και η τελική του εικόνα του προσδίδουν το χαρακτήρα σημείου αναφοράς (landmark). Όλο το συγκρότημα των στεγασμένων χώρων εκτονώνεται στην εσωτερική αυλή που με τις διαμορφώσεις της μετατρέπεται σε πυρήνα κοινωνικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για τους εργαζομένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός του κτιρίου είχε ως προτεραιότητα και την ενσωμάτωση των βασικών αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού και πρόκειται να πιστοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές σύστημα πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) σε επίπεδο GOLD, αλλά και με τo διεθνές πρότυπο WELL, το οποίο επικεντρώνεται στις συνθήκες για την προώθηση της ευεξίας και της υγείας του ανθρώπου στο κτιριακό περιβάλλον. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ακουστική μελέτη αλλά και στη μελέτη φωτισμού προκειμένου να επιτευχθούν οι ιδανικές εσωτερικές συνθήκες για τους εργαζόμενους.

Διαβάστε επίσης:

Το Biohacking project του Νίκου Δρανδάκη

Το Project X, η ELPEN και η επένδυση στο Επιχειρηματικό Πάρκο Σπάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here