Το Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στη γη και ανάμεσά τους φιγουράρουν και πέντε Έλληνες κροίσοι που διαχειρίζονται μυθικές περιουσίες και δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους όπως η ναυτιλία, τα ακίνητα, τα πετρέλαια και η μεταλλουργία.

Ο πλουσιότερος Έλληνας για το 2019, αλλά κι ένας από τους πλουσιότερους του πλανήτη, είναι ο τραπεζίτης, εφοπλιστής και μεγιστάνας της πετρελαιαγοράς Σπύρος Λάτσης.

Η οικογένεια διαθέτει επενδύσεις στην ναυτιλία, μέσα από την επιχείρηση Latsco, τα ακίνητα, μέσω της Lamda Development, τα πετρέλαια, με την Hellenic Petroleum και τον τραπεζικό τομέα, ενώ κατέχει μετοχές στην EFG International, έναν ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο με έδρα τη Ζυρίχη.

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων και 912η της παγκόσμιας αγοράς βρίσκεται ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου, Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης (γνωστός ως Telis) με περιουσία, που σύμφωνα με το Forbes ανέρχεται στα 1,8 δισ. δολάρια και η οποία αποκτήθηκε από τη δραστηριότητά του στον κλάδο των μετάλλων και εμπορευμάτων.

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με περιουσία 1,6 δισ.

Ο Ιβάν Σαββίδης με περιουσία 1,6 δισ. δολάρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here