Το πράσινο φως έδωσε πρόσφατα η διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων για το μεγάλο project της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ύψους 117 εκατ. ευρώ στον Ελαιώνα.

Όπως έγραψε το banks.com.gr πρόκειται για το έργο της “ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ” του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, “Ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού, πολιτιστικού, συνεδριακού, ιατρικού, εμπορικού & επιχειρηματικού πόλου στον Ελαιώνα”.

Το όραμα του Ομίλου είναι να δημιουργηθεί ένας υπερτοπικός πόλος τουρισμού και πολιτισμού (city resort), που θα εκτείνεται σε 70 στρέμματα.

Μεταξύ άλλων δρομολογείται η δημιουργία δύο ξενοδοχείων, μουσείου, κέντρου τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης, αθλητικών υποδομών, εγκαταστάσεων εστίασης και αναψυχής.

Πέραν αυτών, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνονται χώροι γραφείων, πέντε χιλιόμετρα πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων καθώς και χώροι στάθμευσης.

Στο σχέδιο που ενεκρίθη από την διυπουργική επιτροπή περιλαμβάνεται η δημιουργία 800 νέων θέσεων εργασίας κατά τη λειτουργία του, και πάνω από 500 θέσεις απασχόλησης κατά τη φάση της κατασκευής.

Επίσης, προβλέπεται η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος της ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here