Αυτή είναι η υπόσχεση της  To όνομα αυτής… Turntide Technologies.  Πρόκειται για μία start up με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία υπόσχεται να συμβάλει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που θερμαίνουν τον πλανήτη.

Η εταιρεία έχει συστήσει στην αγορά έναν νέο τύπο ηλεκτροκινητήρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρικοί κινητήρες μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια σε κίνηση χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνήτες για τη δημιουργία μαγνητικών πεδίων που περιστρέφονται γύρω από έναν άξονα. Αυτή η απλή κίνηση περιστροφής, ανάλογα με το μέγεθος του κινητήρα, μπορεί να διώξει πεσμένα φύλλα ή ακόμα και να λυγίσει φύλλα μετάλλου.

Η διαφορά με τους συμβατικούς κινητήρες, είναι ότι μεγάλο μέρος του μαγνητικού πεδίου σπαταλάται με αποτέλεσμα να μην ολοκηρώνεται η περιστροφή. Αυτό το μειονέκτημα, η Turntide έχει βρει τρόπο να δοκιμάσει τη μεγιστοποίηση αυτής της μετατροπής ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας τους μαγνήτες μέσα στον κινητήρα 20.000 φορές το δευτερόλεπτο. Όταν η διαδικασία λειτουργεί σωστά, ο κινητήρας μπορεί να παράγει την ίδια ποσότητα εργασίας με έως και 30% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτή η πολλά υποσχόμενη επιχείρηση λοιπόν, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον διάσημων προσωπικοτήτων και επενδυτών, έχοντας καταφέρει να συγκεντρώσει 80 εκατ. δολάρια. Σε αυτούς, συγκαταλέγεται ο μεγιστάνας της τεχνολογιας Μπιλ Γκέιτς, ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντάουνινγκ Τζούνιορ και ο συν-δημιουργό του iPhone, Τόνι Φέιντελ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here